x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Moartea la televizor

Moartea la televizor

de Pompiliu Kostas Radulescu    |    26 Oct 2007   •   00:00
Moartea la televizor

Un britanic de 54 de ani a murit ca urmare a unui accident survenit in timpul turnării unui film documentar pentru Channel 4.

Un britanic de 54 de ani a murit ca urmare a unui accident survenit in timpul turnării unui film documentar pentru Channel 4.

Reconstituire. Paul Allen s-a accidentat săptămăna trecută in timpul reconstituirii unui turnir pentru un film documentar, la Rockingham Castle, rovincia Northamptonshire, preyentat de cunoscutul om de televiziune din Marea Britanie, Tony Robinson. O aşchie provenită dintr-o lance i-a pătruns prin viziera coifului, secţionăndu-i orbita şi, deşi aprecierile iniţiale ale medicilor păreau a fi optimiste, britanicul a decedat zilele acestea la Spitalul Universitar din Coventry datorită unor complicaţii.

Conducerea postului de televiziune se apără spunănd că Paul făcea parte dintr-un grup care se specializase in reconstituiria luptelor medievale pentru diverse ocazii, colaborările lor anterioare nesoldăndu-se niciodată cu accidentara vreuniu participant. "Compania care se ocupă cu astfel de activităţi are un record impresionant in ceea ce priveşte siguranţa colaboratorilor săi. Cu certitudine a fost un simplu accident care s-a soldat insă cu o tragedie", a declarat un purtător de cuvănt al Channel 4.

Cu toate acestea, canalul de televiziune anunţă că episodul va fi difuzat la inceputul anului viitor, dar fără secvenţa ce in final i-a adus moartea cascadorului amator.

Â

GhinionTV. Accidentul survenit in timpul filmărilor la documentarul despre viaţa regelui englez Edward al III-lea, nu este insă unul singular in peisajul companiilor de producţie TV din Marea Britaie.

Astfel, incă in cercetarea autorităţilor se află un alt accident răsunător. Petrecut in septembrie anul trecut, Richard Hammond aproape şi-a pierdut viaţa in timpul inregistrării unui episod din Top Gear, cănd maşina cu reacţie la volanul căreia se afla, s-a răsturnat la peste 480 km/h.

Insă cel mai vechi accident din televiyiunea britanică ce a ajuns in atenţia presei este moartea in 1986 a lui Michael Lush, participant in emisiunea-concurs "Late, Late Breakfast Show", găzduită de Noel Edmonds.

Şi cănd te găndeşti că in talk-show-urile politice nu moare nimeni…

×
Subiecte în articol: magazin