x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Morariada de vară

Morariada de vară

de Vlad Teodorescu    |    15 Mai 2008   •   00:00

Mare îmbulzeală mare zilele acestea. Aproape că se calcă în picioare. Unii intră, alţii ies. Fotbalişti…preşedinţi de club…finanţatori... barosani de la Ligă… Sosesc în limuzinele lor impunătoare, botul e deja la intrare, spatele încă dă colţul străzii cu semnalul pus, la mişto. Galeria freamată la fiecare vedetă pe care o vede călcînd pe betonul uscat de atîtea poteci cîte s-au făcut pe el de azi de dimineaţă.



Mare îmbulzeală mare zilele acestea. Aproape că se calcă în picioare. Unii intră, alţii ies. Fotbalişti…preşedinţi de club…finanţatori... barosani de la Ligă… Sosesc în limuzinele lor impunătoare, botul e deja la intrare, spatele încă dă colţul străzii cu semnalul pus, la mişto. Galeria freamată la fiecare vedetă pe care o vede călcînd pe betonul uscat de atîtea poteci cîte s-au făcut pe el de azi de dimineaţă. "I-a uite-l pe nea Mitică, a venit cocoşeşte, asta-i încalecă pe toţi ca pe puicuţe” se aude din spate, de la sectorul rezervat aplaudacilor profesionişti. "Băăă, ce cocoş - saru’ mîna şi pardon doamna Elena - ca s-a-mpiedicat din prima, cum îl convocară, cum se prezentă. Nu ca Gigi al nostru...mai un dribbling, mai o fiţă, mai un pas, mai un bun pas”, vine din zona chibiţilor antrenaţi în nopţi de cantonament prin cluburile Bucureştiului. "Da-ţi-vă mai acana să pozăm şi noi, că v-aţi aşezat ca pupăza pe gard” se aude răguşit din zona cameramanilor sportivi, strînşi şi ei ciorchine ca la un mare derby.  În rest fum să-l tai cu cuţitul ca ceaţa londoneză la început de vară, coji de seminţe şi chiştoace de ţigări frînte la jumătate, fiindcă fumatul daunează.

După cum bănuiţi, atmosfera de mai sus nu are nici cea mai mică legatură cu un teren de sport, şi cu unul de fotbal cu atît mai puţin. Dar se petrece pe arena din Ştirbei Vodă, la sediul DNA, şi are drept protagonist un singur competitor. Daniel Morar.

Pelerinajul din aceste zile la DNA este cu totul diferit de cel cu care ne-am obişnuit în prag de sărbători naţionale, alegeri generale, nunţi cu dar sau tăieri de moţ. De data aceasta Morar chiar nu a avut nevoie de o comandă politică  pentru a chema, la cafeaua de dimineaţă, adversarii ideologici ai Cotroceniului. De data aceasta Morar îşi joacă, cu siguranţă, capul. Fiindcă numai funcţia-i trecătoare.

Calculul este simplu şi are toate şansele să reuşească după ce a  răbdat patru ani umilinţa de a fi catalogat ca fiind singurul organ impotent al Justiţiei. Poate acum DNA să dea într-un cîine (cu excepţia dinamoviştilor) dacă nu ştie al cui e? Nu poate, fiindcă încurcate sînt căile alianţelor politice. Este fotbalul subiectul la care tot românul se pricepe? Este! Dacă Badea, Borcea, sau Becali erau simpli distribuitori de butelii se bucura cineva că au fost trimişi în judecată? Exclus! Şi atunci a rămas doar circul mediatic jucat în ultimele zile la matineu, la prînz şi în nocturnă. Morariada!

Desigur, rezultatul acestor anchete cu pretenţii de "investigaţii” aproape că nici nu mai contează, şi va fi acelaşi ca în cazul lui Corneliu Iacubov. Care, apropos, chiar nu cred că a fost spălat de Justiţie (Bivolaru a fost, plătind cu 4 ani la mititica "împrumutul” de milioane de euro) ci  pus încă la înmuiat pentru viitoarea legistratură.

În condiţiile în care, şi asta s-a vazut în cazul ultimelor portofolii ministeriale, în urma negocierilor Victoriei –Cotroceni se poate numi chiar şi măgarul lui Nastratin Hogea în orice ce funcţie vrea muşchii lui, toată tevatură creată în jurul lui Morar ar putea părea pierdere de timp şi spaţiu.

Adevărul este că maurul Nu şi-a făcut încă datoria, maurul Nu trebuie să moară. Sau să se predea. Adevarata partidă, în care Daniel,  "fotbalistul” cu numărul 13 va centra şi tot el va da cu capul, se va juca  la anul,  pe la jumătatea turului.

×
Subiecte în articol: magazin