x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun More & More cu Anca Badiu

More & More cu Anca Badiu

de Oana-Maria Baltoc    |    30 Apr 2010   •   00:00
More & More cu Anca Badiu
Sursa foto: Media Pro Music/
● Piesa More&More a fost aleasă din creaţiile a nu mai puţin de 25 de compozitori. A fost greu să alegi numai una dintre toate cele pe care le-ai avut la dispoziţie?

Câteva au fost bune, însă decizia asupra piesei finale More & More am luat-o împreună cu echipa mea.

 

● Este o piesă dance-clubbing al cărei sound îl descrii ca fiind fresh şi foarte optimist. Din această zonă muzicală cu ce alte trupe sau artişti te identifici sau îţi plac?

Nu mă identific cu nici un artist, dar îmi plac mulţi artişti din afară cât şi din România. Ascult cu plăcere Marlyn Manson, Kelly Clarkson, Stevie Wonder şi Madonna. Iar din România: Loredana Groza, Andra şi Paula Seling.

 

● Urmează şi un nou album?

Cu siguranţă. Chiar lucrez acum la piesele care vor face parte din următorul meu album. Probabil că îl voi lansa la începutul anului viitor.

 

● Cât de important este pentru tine că fraţii tăi sunt apropiaţi de muzică?

Cu Mircea chiar lucrezi cot la cot... Mama mea a fost cântăreaţă de muzică populară şi pe ea am moştenit-o toţi. Cu Mircea lucrez la diferite proiecte, însă el locuieşte la Londra pentru moment. Familia este pentru mine pe primul plan şi de fiecare dată când am nevoie de un sfat apelez la ei, deoarece sunt obiectivi şi sinceri.

 

● Te-ai gândit să lansezi un proiect în care să te implici alături de fraţii tăi?

Nu este o idee rea, chiar ne gândim la un moment dat să facem o piesă împreună. Poate chiar va fi pe albumul meu, mai ales că Alexandru are una dintre cele mai bune voci ale României, după părerea mea.

 

● De la momentul Class şi până astăzi, cum ai descrie ceea ce s-a întâmplat în muzica românească?

Cu siguranţă muzica românescă a evoluat în bine, şi pot spune acum că există industrie muzicală în România. Sunt foarte mulţi compozitori talentaţi care au reuşit prin melodiile lor să aibă ecouri în străinătate. De exemplu: Inna, O-zone şi mă bucur mult pentru acest lucru.

 

● Dacă ai face un clasament al lucrurilor care contează şi primează astăzi în construirea unei cariere muzicale de succes, ce ar figura pe primele şase locuri?

Vo-ce, talent, seriozitate, atitudine pe scenă, imagine şi carismă. Fără unul dintre aceste ingrediente nu ai cum să devii un artist autentic în această industrie muzicală.

 

● Ţi-ai stabilit un target pe care vrei să-l atingi din punct de vedere muzical?

Când o piesă ajunge hit peste tot înseamnă că ţi-ai atins scopul. O piesă în tendinţe şi foarte bună poate fi ascultată de absolut oricine, orice vârstă ar avea.

 

● Pe plan personal, am înţeles că doreşti să-ţi întemeiezi o familie şi să ai copii. Nu vor astrele să dea o mână de ajutor sau încă simţi că muzica îşi are locul în capul listei de priorităţi?

Muzica a avut şi o să aibă în continuare locul fruntaş din lista mea de priorităţi în viaţă, apoi după cum vrea Dumnezeu.

 

● Câte obiecte numără cea mai vastă colecţie pe care o ai?

În ce fel crezi că te defineşte pasiunea asta de a păstra, de a aduna lucruri? Când eram mai mică obişnuiam să colecţionez stilouri şi pixuri. Acum colecţionez CD-uri originale. Am foarte multe şi în fiecare săptămână îmi cumpăr noutăţile care apar pe rafturile de muzică, şi asta pentru că mă ajută mult în compoziţie. De obicei, când aud o piesă care îmi place, cumpăr albumul acelui artist, deoarece îmi place să descopăr mesajul respectivului prin acel album.

×
Subiecte în articol: vedete