x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Mozart sau Varsatorul

Mozart sau Varsatorul

10 Feb 2006   •   00:00
Mozart sau Varsatorul
(C)RAMPE
Sunt de o inocenta sora cu prostia crasa, stiu asta, dar asta nu e singura mea calitate. Una dintre marile mele calitati este ca-mi amintesc cu precizie zilele de nastere ale prietenilor sau ale oamenilor pe care-i admir, fie ei vii sau trecuti la cele sfinte. Vreau sa zic ca-mi amintesc de ele cu precizie matematica la o saptamana dupa.

Asa mi se-ntampla mereu si asa mi s-a intamplat si anul asta, cand, precis la o saptamana, mi-am adus aminte ca pe 27 ianuarie anul asta s-au implinit fix 250 de ani de la nasterea lui Mozart.

Sa admitem ca e o data speciala pentru noi, ca locatari ai unei planete pe care a mai stat si Mozart si sa ne caciulim la Al de Sus sa ne ierte ca suntem nepasatori. Ia sa vedem, ia sa vedem... ce faceam noi pe 27 ianuarie (cazuse intr-o vineri)? Majoritatea era afara. Unii erau inca la job. Care la un film, care la un teatru, care la o bere, care la un cico. Au mai ramas cativa (printre care eu, unul, cel putin, nu ma numaram) care dadusera pe Mezzo ca sa vada cum aniverseaza lumea 250 de ani de la nasterea lui.

In seara lui 27 ianuarie multi dintre locatarii planetei ascultau muzica lui Mozart transmisa in direct din salile de concert ale lumii. Radio Cultural a marcat si el momentul. Probabil ca multi romani s-au bucurat si ei de Mozart. Probabil ca au devenit mai destepti (s-a constatat stiintific ca Mozart te lumineaza la capatana).

Eram in zodia Varsatorului, zodia celor rationali, inventivi, creativi, originali, mereu in cautare de libertate, anarhici, pe deplin independenti, avangardisti si nonconformisti. Si cica sa nu crezi in zodii!

"Una dintre marile mele calitati este ca-mi amintesc cu precizie zilele de nastere ale prietenilor sau ale oamenilor pe care-i admir..." - Gica

×
Subiecte în articol: Mozart