x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun MUNCĂ MULTĂ ŞI GREA, PE CANAPEA - Vedete truditoare prin cluburi şi baruri

MUNCĂ MULTĂ ŞI GREA, PE CANAPEA - Vedete truditoare prin cluburi şi baruri

de Anca Stanescu    |    04 Oct 2008   •   00:00
MUNCĂ MULTĂ ŞI GREA, PE CANAPEA - Vedete truditoare prin cluburi şi baruri

Somnul decenţei naşte pseudovedete vizibile doar în umbra barurilor, măsurabile numai cu lun­­gul tejghelelor încărcate de băuturi fine, pur­tând în ele scurtul drum al banilor de la sponsori, tătici şi amanţi atenţi către încărcătorul fiţelor lor nenumărate.



Somnul decenţei naşte pseudovedete vizibile doar în umbra barurilor, măsurabile numai cu lun­­gul tejghelelor încărcate de băuturi fine, pur­tând în ele scurtul drum al banilor de la sponsori, tătici şi amanţi atenţi către încărcătorul fiţelor lor nenumărate.

Mâna ei, duios zăngănitoare datorită brăţărilor de firmă, se sprijină obosită pe părul abia desţele­nit şi apoi şuviţat la coafor, a cincea oară pe săp­tă­mâ­na în curs. Epuizarea i se citeşte printre degete. Până acum juma’ de oră scotociseră prin cel mai recent mall, după o ţinută cool, unică şi imună la cri­tici înădite pe la colţuri. Mâna lui, învăluită-ntr-un Cartier discret, ce-şi ticăie voit mis­terios clipele de-a lungul sticlelor de Dom’Perignon, se odih­neşte pe-o masă din ­apro­piere. Dintr-o dată, raza piezişă a irişilor ei umbriţi de dorinţa unui card mai gras poposeşte pe mâneca lui, cu butoni Swa­rowski. Să tot fie, exilat adânc în ceasul tainic al nopţii, începutul unei frumoase prietenii? Posibil.

Ruleta

Povestea asta de bar poa­te fi a oricui, într-un moment sau altul, însă den­sitatea de beizadele şi vip-uri de carton care o par­curg aproape non-stop, cu râvnă şi dedicaţie maxime, a devenit mai mult decât o etichetă pusă-n fruntea lor de aprigi truditori pe la baruri. A de­venit un cifru, o combinaţie prin care ruleta vieţii mondene vizibile se opreşte, iar şi iar, în dreptul aceloraşi numere, pentru ca protagoniştii (numiţi, de regulă, Poponeţ, Lesko, Păsărin sau Antonescu) să culeagă, în final, acelaşi tip de jetoane decolorate.

Campioni absoluţi

Unul dintre cei care fuzionează cel mai bine cu pielea canapelelor de fiţe este Poponeţ. Lăfăit în semiîntunericul generator de multe găuri negre al cluburilor, băiatul a făcut, din când în când, supremul efort de a-şi roti privirea după câte-o fătucă nurlie care-i ocupa orizontul. Aşa a colectat în plasa-i cu stare mai multe dudui îndrăgostite până peste cardul lui generos. Încolăciţi într-o iubire la fel de durdulie precum contul din bancă, amorezaţii au bifat sârguincioşi toate cluburile de fiţe. Dar strămutările pe sub toate stroboscoapele din buricul târgului nu le-au fost de ajuns. Poponeţ şi-a ridicat capul semeţ şi s-a orientat spre Saint Tropez, unde a cheltuit dintr-un foc 30.000 de euro. Alţi zburători prin cluburi sunt Ilinca Vandici şi Alin Cocoş. Unde vrei şi unde nu vrei, dai peste ei, înlănţuiţi într-un mare amor sau proaspăt despărţiţi. Le place atât de mult lumina artificială, încât probabil că soarele (decenţei) i-ar orbi.

Indigestie

A trecut ceva vreme de când Andreea Antonescu defila, ca o fetiţă neliniştită şi încă nepângărită în trupa André. Acum, cameleonica artistă a de­ve­­nit femeie la casa şi la salamul ei, bucurându-se de o existenţă delicioasă alături de Traian Spak, proprietar de mezeluri. Pentru că trece printr-o etapă în care se crede serioasă, şi-a tras un chip pe mă­su­ră: devoratoare de cărţi. Cică înghite câte două pe lună, nici mai mult, nici mai puţin! Însă nevoia unei digestii bune a făcut-o să-şi mai dilueze încăr­că­tura intelectuală prin cluburi. Probabil că pau­zele lungi şi dese de cluburi au fost "che­ia" depri­mării intens alcoolizate a Cosminei Păsărin. Fata a făcut sacrificii, nu glumă, atunci când s-a alăturat ultimului iubit, Dj Pagal, cu care şi-a măcinat doi anişori într-o idilă cu puternice accente casnice. Însă pasiunea ei a răbufnit: prima oară, astă vară, prin toţi porii la vedere ai pielii. A doua oară, acum câteva zile, într-un decor care i se potriveşte... ciorap fin cu clin. Cosmina a încălzit atmosfera cu estrogenii ei voioşi într-un local de lux. Cel ameţit a fost chiar patronul, care şi-a cedat testosteronul şi rezultatele afacerii de-o lună braţelor ei atotcuprinzătoare şi încolăcirilor din fund(al).

Ne gâdilă deosebit de plăcut simţul moral, de ne tăvălim pe canapele scumpe de râs, dezminţirile dotate cu un puternic accent ipocrit. Deşi au bă­tu­cit cu tocurile lor înalte toate localurile engle­zeşti şi nu numai, în căutare de combinaţii cu multe zerouri în coadă, gemenele Cheecky Girls sunt scutite de mama lor de o imagine reală în ochii opiniei pu­blice. "Ele nu prea frecventează cluburile, mun­cesc foarte mult", a afirmat aceasta. Era cât pe ce să ca­dă Parlamentul de atâta trudă, bine că Lembit Opik l-a redresat pe ultima sută de metri!

Tablou cu Poponeţi şi odrasle alese

Scenă de club: Codin Maticiuc îi povesteşte unui prieten drag ce experienţă extremă a trăit el când şi-a pus fundul pe bicicletă şi a dat gata câteva ture prin Herăstrău. L-a zguduit puţin asfaltul, deşi era de bună calitate, a trebuit să mai meargă şi pe jos, dom’le, pe motiv de borduri înalte dar, per ansamblu, a fost o chestie plăcută. Se gândeşte să mai repete experienţa, nu de alta, da’ cum alftel s-o mai (sus)ţină financiar pe Anna Lesko? Ar cam fi cazul să facă economii, că nici cardul lui babacu’ nu-i fără fund. Tic, tac, toc, faceţi loc: în cadru apare şi Elena lu’ tata, supraun­duitoare prin bogata-i pleată. Perişorul ei - spaima paharelor colorate de cockteiluri, pe care le perie delicat în trecere. Odrasla pre­zi­den­ţială se cufundă cu mare atenţie într-o canapea moale ca iubitul actual, care-o fi ăla. Dar chiar şi o fată ca Elena lasă asistenţa cu gura căscată... spre alta! Toate capetele se întorc brusc, forţân­du-şi vertebrele, spre bar: Simona Sensual s-a co­coţat pe o tejghea şi dezlănţuie o manea! Toate mânuţele sus! Într-o pauză de aruncat cu di­plome în capul răuvoitorilor care nu-i apreciază inteligenţa, blonda autentică îngână, în penumbră, o creaţie marca Adrian Minune. Astfel are ocazia să nu uite puţinele cuvinte pe care le ştie. În fundal, Cosmina Păsărin obţine scântei prin frecarea barei de susţinere a fiţelor de la etaj.

×
Subiecte în articol: moravuri