x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Muzica - Lily

Muzica - Lily

de Alex Revenco    |    02 Feb 2007   •   00:00
Muzica - Lily

Rose Beatrice Allen are cele mai multe nominalizari (patru) pentru Brit Awards 2007

Rose Beatrice Allen are cele mai multe nominalizari (patru) pentru Brit Awards 2007

Nascuta la Londra (2 mai 1985), Lily Allen este fiica actorului muzician Keith Allen si a producatoarei de film Alison Owen. Anul trecut, Lily a debutat in muzica cu discul single "Smile", care a ajuns pe locul intai in topurile britanice. La Brit Awards 2007, ea a fost nominalizata la categoriile Artista solo britanica, Album britanic ("Allright, Still"), Debut in Marea Britanie si Single britanic ("Smile"). Ceremonia decernarii premiilor Brit va avea loc la Earls Court, Londra, la 14 februarie.

CONTROVERSATA. Campioana la nominalizarile pentru Brit Awards 2007, Lily Allen s-a impus la acest capitol in fata lui James Morrison, Corinne Bailey Rae, James Morrison si a unor grupuri ca Muse, Snow Patrol sau Gnarls Barkley, fiecare cu cate trei. Personaj controversat, Lily Allen a facut valva prin declaratii deloc magulitoare la adresa unor artisti renumiti precum Madonna, Kylie Minogue sau Bob Geldof. Dar dincolo de acest aspect raman performantele ei in muzica. Desi casa de discuri (EMI) a vrut initial sa "o dea" pe mana unor compozitori de "hituri pe banda rulanta", tanara artista si-a impus punctul de vedere, inregistrand doar propriile compozitii. Iar afirmarea ei s-a datorat celor care fac parte din marea comunitate de pe internet. Acestia i-au accesat site-ul de pe MySpace, i-au ascultat/cumparat/ comentat muzica pe forum, au trimis e-mail-uri la New Musical Express, musicOMH.com, BBC Radio One, au atras atentia asupra ei pe blogul Popjustice.

Discuri pentru player

Iron Maiden
A Matter Of Life And Death. Noul album confirma statutul de grup-simbol al genului heavy metal facut (compus si interpretat) bine. Sound-ul este familiar fanilor si e specific grupului britanic de 26 de ani incoace. Cei care au sustinut ca "Brave New World" si "Dance of Death" sunt repere greu de atins sunt contrazisi de "A Matter Of Life And Death". Discul e unitar in conceptie, iar sound-ul specific (cu doua-trei chitare in dialog cu inconfundabila voce a lui Dickinson) e totusi diferit de la o piesa la alta.

Diana Ross
I Love You. Cu o impresionanta cariera de peste 40 de ani, Ross ramane una dintre cele mai cunoscute voci ale muzicii americane. Chiar daca nu a stat niciodata bine la capitolul compozitie, Diana Ross a inregistrat (si) acest album cu melodii cunoscute precum: "Take My Breath Again" (Berlin), "Remember" si "Remember - Reprise" (Harry Nilsson), "I Will" (Paul Mc Cartney) etc. Noul CD a aparut in aceasta luna la EMI si are in total 15 piese.

Nigel Kennedy
Vivaldi Live À la Citadelle. Cel mai recent DVD al noncoformistului artist britanic prezinta un show tonic si emotionant, care ridica spectatorii in picioare. Nigel impresioneaza prin modul in care-si transmite pasiunea nestavilita pentru muzica, dar si publicul il rasplateste (pe loc) pentru spectacolul oferit. Kennedy si orchestra interpreteaza atat cele patru "Anotimpuri", cat si "Purple Haze" a lui Hendrix, convingandu-i pe cei prezenti ca "merg" impreuna. Si chiar merg!

RBD
Rebelde. Infiintat in 2004, grupul RBD face parte din povestea telenovelei "Rebelde" si are un mare succes in Mexic si in Romania. In consecinta, Media Services si EMI Romania au initiat o invadare a pietei din Romania cu produse RBD, avand in vedere ca in tara de bastina grupul a inregistrat vanzari de mii de albume, recunoscute prin Discuri de Aur, Platina si Diamant. Pentru "cunoscatori", "Rebelde", "Solo Quedate en Silencio", "Salvame" si "Un Poco de Tu Amor" sunt hiturile acestui CD.
×