x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Muzica soul, afrodiziac

Muzica soul, afrodiziac

de Adriana V. Paduraru    |    01 Aug 2008   •   00:00

Cînd e vorba de muzică, bărbaţii sînt mult mai sensibili decît femeile, organismul lor fiind mult mai receptiv din punctul de vedere al emoţiilor.

Cînd e vorba de muzică, bărbaţii sînt mult mai sensibili decît femeile, organismul lor fiind mult mai receptiv din punctul de vedere al emoţiilor. Cel puţin aşa susţine cercetătorul David Moxon, coordonatorul unui studiu despre cum influenţează muzica reacţiile corpului.


STIMULARE. Analizîndu-se nivelurile de testosteron, cortizol şi anticorpi IgA din probele de salivă colectate înainte şi după ce subiecţii au fost expuşi la diferite "snack-uri" muzicale, s-a dovedit că scurtele "infuzii" de soul britanic funcţionează ca adevărate afodiziace pentru bărbaţi. Totodată, efect de stimulare erotică îl mai pot avea rockul estonian, popul letonian şi hip-hopul german. Femeile, în schimb, sînt mai receptive la erotismul stilului latino spaniol.

Printre stilurile muzicale care-i fac pe oameni să se simtă sexy sînt folkul olandez şi hip-hopul german. După ascultarea acestor genuri muzicale, nivelul testosteronului a fost a crescut la 75 la sută dintre participanţii la studiu, fără ca ei să conştientizeze, însă, puterea acestori genuri muzicale. De asemenea, hip-hopul german creşte nivelul de testosteron şi la bărbaţi, şi la femei, creîndu-se astfel un mediu propice pentru a te îndrăgosti.


RELAXARE. Acelaşi studiu mai relevă faptul că muzica pe care noi, în general, o credeam relaxantă, dimpotrivă, are un efect excitant. Testele efectuate au demonstrat că muzica nu trebuie neapărat să fie lentă pentru a induce o stare de relaxare. Astfel, potrivit lui Moxon, genuzile muzicale evaluate ca fiind cele mai relaxante sînt popul croat şi pop-rockul leton şi polonez.

Stilul latino spaniol a crescut nivelul de cortizol la 89 la sută dintre bărbaţii participanţi, majoritatea considerîndu-l stresant. Însă soulul belgian a fost catalogat, atît de femei cît şi de bărbaţi, drept relaxant.

Popul croat are efecte magice asupra corpului uman. Toţi participanţii la studiu au manifestat reduceri ale nivelului de cortizol şi creşteri ale nivelului anticorpilor IgA atunci cînd au fost expuşi acestui tip de muzică. Ascultătorii devin mai relaxaţi, iar sistemul lor imunitar se îmbunătăţeşte.

×
Subiecte în articol: magazin