x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Muzica - Therion

Muzica - Therion

de Alex Revenco    |    08 Dec 2006   •   00:00
Muzica  -  Therion

Sambata, la Sala Palatului, un concert de vis in premiera mondiala

Sambata, la Sala Palatului, un concert de vis in premiera mondiala

Evenimentul de sambata reuneste 170 de muzicieni de muzica clasica (Corul Academic Radio, dirijor Dan Mihai Goia si Orchestra Nationala Radio), zece artisti internationali (formatia suedeza Therion, sopranele Ruxandra van der Plas - Voda, Mona Somm, tenorii Harrie van der Plas si Marian Somesan), sub bagheta dirijorului german Markus Stollenwerk.

PRO-BONO. Componentii de baza ai grupului Therion, care vor concerta la 9 decembrie la Sala Palatului, au venit la Bucuresti de duminica trecuta. Christofer Johnsson (chitara, compozitor), Kristian Niemann (chitara solo), Johann Niemann (chitara bas) si Peter Karlsson (baterie) au sosit mai devreme pentru a avea timp pentru o serie intensa de repetitii cu orchestra si corul Radio. Impreuna, cei mentionati sunt gata pentru sustinerea unei premiere mondiale care va ramane in istorie prin calitatea muzicii interpretate. Dupa cum se stie, "Therion goes classic" este un concert care va fi atat pe placul iubitorilor muzicii clasice, cat si pe cel al fanilor metalului, reusind asocierea celor doua directii muzicale considerate pana nu demult incompatibile. Concertul face parte dintr-un proiect mai amplu "Ars musicae, ars medicinae - muzica impotriva cancerului" realizat de Fundatia Aquarius la initiativa grupului Therion. Reamintim ca artistii suedezi participa pro-bono la concert, iar fondurile sunt destinate unui proiect de tratament al copiilor bolnavi de cancer din Romania, ce va fi finalizat in 2007.

DISCURI PENTRU PLAYER
Eminem
The Re-Up (Explicit Lyrics).
Desi a anuntat ca se retrage de pe scena si se va ocupa de descoperirea de noi talente, Eminem iese pe piata cu un nou album, cu 22 de piese. Desi discul incepe ca un proiect underground sau un CD bootleg (neoficial) - cu intro-ul "Shady Narcotics" - , el dezvaluie pe parcurs noi nume promovate de Shady Records precum Stat Quo, Ca$his si Bobby Creekwater. Se pare ca cea mai promitatoare "speranta" este Stat Quo din Atlanta, care a semnat deja un contract cu noul parteneriat incheiat intre Shady Records (Eminem) si Aftermath Entertainment (Dr. Dre).
Gwen Stefani
The Sweet Escape.
Albumul solistic al celei care de obicei e "frontwoman" la No Doubt i-a dezamagit pe toti. Critica de specialitate a "desfiintat" sau ignorat discul, iar publicul a fost si mai "rau". Iata ce scrie pe amazon.com: "Nici sa nu va ganditi sa dati bani pentru acest CD. Veti fi extrem de dezamagiti". De altfel, Gwen a inteles mesajul si a anuntat recent ca "abia asteapta" sa se intoarca la No Doubt.

John Mayall
Essential John Mayall (Box Set).
Material discografic impresionant (5 CD-uri) aparut la Eagle Records cu ocazia sarbatoririi a 40 de ani de la aparitia faimosului long play "Bluesbreakers", cu Eric Clapton la chitara (aka "The Beano Album"). Setul contine trei albume de studio ("Padlock on the Blues", "Stories", "Along for the Ride"), unul live ("’70 th Birthday Concert") si altul numai cu piese inedite, din arhiva personala a lui Mayall, cu Eric Clapton, Peter Green, Mick Fleetwood si altii.

Yes
Essentialy Yes (Box Set).
Cea mai longeviva si cea mai de succes formatie de rock progresiv din toate timpurile, care "functioneaza" de aproape 40 de ani, inregistrand discuri noi si avand tot timpul concerte. Setul contine cele mai recente albume Yes ("Open Your Eyes", "The Ladder", "Magnification"), unul din 1994 ("Talk") si un album nou, inregistrat live in 2003, in timpul concertului de la Montreux.
×