x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Muzica / Un nou AXL

Muzica / Un nou AXL

de Alex Revenco    |    26 Mai 2006   •   00:00
Muzica / Un nou AXL

Concertele din strainatate continua sa fie o atractie

Concertele din strainatate continua sa fie o atractie

Dupa unguri si bulgari, am inceput si noi sa avem parte de show- uri cu mari staruri internationale. Avand in vedere nazuintele noastre de aderare la UE in 2007, intamplator sau nu, anul acesta am avut parte (si vom mai avea!) de spectacole adevarate. Dupa decembrie ’89, Dorian Ciubuc a fost cel care a "spart gheata", organizand concerte cu nume mari, intrate in istoria genului, dar nu in actualitate. A fost un remember necesar, care a adus o imensa bucurie multor iubitori ai muzicii, dupa care a fost Marcel Avram cu un Michael Jackson in plina glorie. Au mai venit sa cante la noi John Mayall, Jethro Tull, Metallica, Rod Stewart, Sting, Yes, Julio Iglesias si altii intr-un "ritm" de unul sau doua concerte de asemenea amploare pe an.

Pe atunci, in Ungaria veneau "adevaratii" si multi romani plecau la Budapesta, pentru a-i vedea pe AC/DC, Guns n’ Roses, Soundgarden sau Rolling Stones, pe cont propriu sau in grupuri (mai mult sau mai putin) organizate. De cativa ani, romanii au inceput sa mearga si in Bulgaria pentru Alice Cooper sau Judas Priest. Chiar daca 2006 este exploziv pentru romani cu King Diamond, 50 Cent, Deftones, Depeche Mode, Billy Idol si The Exploited intr-un singur anotimp (si nu au fost toti enumerati!), plecarile pentru concerte in strainatate continua.

Asta si pentru ca organizatorii de la noi inca nu "indraznesc", din diverse motive, la Rolling Stones, Red Hot Chili Peppers, Guns n’ Roses sau Robbie Williams.

DISCURI PENTRU PLAYER
Afi
DECEMBERUNDERGROUND este al saptelea album din cariera trupei, apreciata mai ales in Statele Unite. Una dintre cele mai importante formatii punk-hardcore, cu adepti in intreaga lume, a lucrat timp de doi ani la acest disc ce urmeaza sa apara pe piata la 06.06.06, realizat de Interscope Records. CD-ul, produs de Jerry Finn, cunoscut din colaborarile avute cu Green Day si Blink 182, este considerat de formatie "cel mai complet si elaborat disc de pana acum", reprezentand un real progres fata de "Sing the Sorrow" (albumul din 2003).


Dr. John
MERCENARY, editat de Blue Note Records, il arata pe marele pianist rock (pe numele adevarat Mac Rebennack) intr-unul dintre cele mai inspirate momente. Cele 13 piese ale discului, extrem de diverse, sunt cantate cu mult aplomb de Dr. John, acompaniat de New Orleans Rhythm Section. Mai trebuie spus ca intreg materialul muzical a fost sau inspirat de sau asociat cu Johnny Mercer (1909-1976), unul dintre cei mai importanti compozitori si textieri americani din toate timpurile, discul reprezentand un tribut adus acestuia.


Willie Nelson
LIVE FROM AUSTIN, TEXAS a aparut pe piata in aceasta luna, dar discul a fost inregistrat in 1990, pe cand legendarul muzician american era in cea mai buna forma. Pe langa hituri interpretate in maniera "clasica" (Whiskey River, On the Road Again, Blue Eyes Crying), Nelson isi surprinde admiratorii cu "Bloody Mary Morning" (unde chitara are un lung dialog cu muzicuta lui Mickey Raphael) si abordarea jazzy din "Loving Her Was Easier".


Raggaeton Kiss
COMPILATIE. Este o recenta colectie realizata de Cat Music si prezinta cateva hituri raggaeton, foarte la moda acum (probabil pentru vara asta), ce inseamna o fuziune intre salsa si ritmuri africane. Importat din Puerto Rico, raggaetonul a ajuns sa fie cantat (mai putin inspirat) si de trupe romanesti. De aceea, artisti ca Ricky Martin, Caliche, Gerson, Cuervo, Clan 537 sau Los Chavos fac pe acest disc o demonstratie a ceea ce inseamna raggaeton.


×