x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Neptun –Întâlnire Bush - Putin, în 1 aprilie

Neptun –Întâlnire Bush - Putin, în 1 aprilie

10 Mar 2008   •   00:00
Neptun –Întâlnire Bush - Putin, în 1 aprilie

Summit-ul NATO de la Bucureşti, din 2 - 4 aprilie, va fi precedat de o întâlnire de gradul zero între preşedintele SUA, George W. Bush, şi liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, care va avea loc în 1 aprilie, la Neptun.



Summit-ul NATO de la Bucureşti, din 2 - 4 aprilie, va fi precedat de o întâlnire de gradul zero între preşedintele SUA, George W. Bush, şi liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, care va avea loc în 1 aprilie, la Neptun.

Organizatorii summit-ului nu confirmă încă informaţia, dar întrevederea, spun surse oficiale, ar fi fost deja stabilită şi se va ţine pe 1 aprilie, însă nu în Capitală, ci la reşedinţa de vară a preşedintelui Traian Băsescu de la Neptun.

De altfel, litoralul românesc a fost împânzit, săptămâna trecută, de coloane oficiale însoţite de antemergători de la SPP, iar săptămâna aceasta vor sosi la Constanţa ministrul de Interne, Cristian David, şi adjunctul şefului Poliţiei Române, comisarul-şef Petre Tobă.

Zilele trecute au fost inspectate drumurile naţionale din judeţul Constanţa, mai ales DN 2A Constanţa - Hârşova, cu oprire la Mihail Kogălniceanu, şi DN 39 Constanţa - Mangalia, cu oprire la Neptun. "Au fost vizitate şi câteva unităţi militare, dar şi aerodromul militar Mihail Kogălniceanu", a confirmat un reprezentant al Consiliului Judeţean Constanţa.

O altă sursă adaugă însă că totul ar fi avut legătură cu întâlnirea de la Neptun, unde "şeful SUA s-ar putea întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin şi cu Traian Băsescu".

Autorităţile constănţene nu ştiu dacă, de la aeroport, George W. Bush se va deplasa la Neptun cu elicopterul sau cu maşina şi nici cum va ajunge apoi la Bucureşti, unde va fi cazat la Hotelul Marriott. Oficial, autorităţile locale au refuzat să dea detalii despre controlul-fulger de săptămâna trecută, dar au confirmat că verificările au început la Aeroportul "Mihail Kogălniceanu". Din echipa de inspecţie ar fi făcut parte agenţi ai Secret Service, reprezentanţi ai Ministerului Apărării, SRI, SPP şi ai Poliţiei Transporturi.

Pe de altă parte, nu se cunosc încă amănunte legate de vizita lui Vladimir Putin. Potrivit unor surse citate de "Evenimentul Zilei", motivul este unul singur: "Încă nu au sosit reprezentanţi ai serviciilor secrete ruse. Dar îi aşteptăm".

Oficialii din MAE au evitat să confirme tete-a-tete-ul Bush - Putin de la Neptun. Organizatorii summit-ului NATO susţin însă că, "până acum, e sigură doar bilaterala România-SUA".

"Vor fi două întâlniri: preşedintele Bush cu preşedintele Băsescu şi preşedintele Bush cu premierul Călin Popescu Tăriceanu. Unde şi când exact încă se discută", spun diplomaţi din MAE. Fără a oferi detalii, aceştia mai precizează că pentru cele două momente "au fost verificate mai multe variante în Bucureşti, zona Mării Negre şi alte oraşe din provincie".

Vila "Nufărul" a fost construită în anii comunismului, iar după 1990 a trecut în administrarea RA-APPS. Aici, Nicolae Ceauşescu l-a primit, în 1969, pe Richard Nixon. Vila are cel puţin zece camere, cu o sufragerie imensă la parter, sală de recepţie, de conferinţe, mai multe dormitoare cu balcoane imense cu vedere la mare, cel puţin patru băi şi o bucătărie mare. Imobilul mai cuprinde o sală de fitness, piscină interioară cu apă încălzită şi saună. După operaţia preşedintelui Traian Băsescu, vila ar fi fost dotată cu săli speciale de recuperare.
  • Mediafax

×
Subiecte în articol: magazin bush neptun