x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Noul comandant al serviciului de pază al Vaticanului, suspectat de brutalitate contra imigranţilor

Noul comandant al serviciului de pază al Vaticanului, suspectat de brutalitate contra imigranţilor

02 Dec 2008   •   00:00

Noul comandant al serviciului de pază al Vaticanului este acuzat de brutalitate împotriva solicitanţilor de azil, informează Daily Mail în ediţia electronică de marţi.



Daniel Anrig, în vârstă de 36 de ani, a preluat oficial miercuri noua funcţie, dar presa italiană a dezvăluit că făcuse obiectul unei anchete.

Fostul şef al poliţiei a făcut obiectul unei reclamaţii depuse de Crucea Roşie Elveţiană şi Amnesty International, după un raid împotriva solicitanţilor de azil în urmă cu cinci ani.

Incidentul a avut loc în localitatea Ennenda, la 100 de kilometri sud de Zurich, când Anrig era şef al poliţiei în cantonul elveţian Glarus.

"În iulie 2003, mai multe centre ale solicitanţilor de azil au fost percheziţionate de poliţia din cantonul Glarus", afirmă Beat Wagner, purtătorul de cuvânt al Crucii Roşii elveţiene.

"Modul în care poliţia i-a tratat pe imigranţi a fost nepotrivit. Au fost legaţi de mâini şi de picioare şi li s-au pus cagule pe feţe. Unui imigrant i s-a aplicat bandă adezivă pe gură", explică Wagner.
Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea