x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun NU ESTE O GLUMĂ: Urangutanii din grădinile zoologice din SUA primesc iPad-uri. Vezi ce aplicaţii folosesc maimuţele (VIDEO)

NU ESTE O GLUMĂ: Urangutanii din grădinile zoologice din SUA primesc iPad-uri. Vezi ce aplicaţii folosesc maimuţele (VIDEO)

29 Feb 2012   •   12:13
NU ESTE O GLUMĂ: Urangutanii din grădinile zoologice din SUA primesc iPad-uri. Vezi ce aplicaţii folosesc maimuţele (VIDEO)

Organizatia Orangutan Outreach se pregateste sa implementeze programul "Apps for Apes" (Aplicatii pentru maimute), in care maimutele antropoide, in special urangutanii din gradinile zoologice din SUA, vor primi iPad-uri.

Deja mai multi urangutani au apucat sa se joace cu gadgeturile, experimentul fiind un succes.

"Nu este o gluma. Maimutele au nevoie de stimulare, mai ales cand stau in adaposturi. Scopul nostru nu este cercetarea, ci imbogatirea vietilor lor. Sigur, si cercetatorii ar puta sa traga foloase de pe urma programului", a declarat Richard Zimmerman, presedintele organizatiei Orangutan Outreach.

Acesta a adaugat ca iPad-urile ar fi foarte utile urangutanilor pe timp de iarna, cand stau mai mult in adaposturi si se plictisesc. Zimmerman spune ca pe langa aplicatiile care permit chiar si maimutelor sa deseneze cu degetul pe ecranul iPad-ului (deja un succes printre urangutani), aparatele ar mai putea fi folosite si pentru socializare.

Organizatia vrea sa testeze acum daca urangutanii pot sa foloseasca aplicatii precum Skype sau iPad FaceTime pentru a comunica. Pana in prezent, urangutanii s-au aratat foarte incantati cand au vazut imagini cu alti urangutani pe iPad. Unii au parut chiar sa si recunoasca animalele pe care le vad, fiind vorba de colegii lor de la ZOO.

×
Subiecte în articol: ipad urangutani ipad ipad maimute