x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun "Numai lapte şi miere" pentru crize de fiere

"Numai lapte şi miere" pentru crize de fiere

de Adriana Oprea-Popescu    |    13 Noi 2010   •   00:00
"Numai lapte şi miere" pentru crize de fiere

A fost odată un împărat care avea trei fete. Într-o zi le-a întrebat cât de mult îl iubesc. "Ca mierea", a spus cea mare. "Ca zahărul", a răspuns mijlocia. "Ca sarea în bucate", a şoptit mezina. Înfuriat, împăratul a gonit-o. Ajunsă la palatul altui împărat, ea s-a angajat servitoare. Dar era atât de harnică şi de isteaţă, încât prinţul a cerut-o în căsătorie. La nuntă a fost invitat şi tatăl miresei, căruia fata i-a pregătit, pe ascuns, bucatele. Împăratul înghiţea cu noduri şi, când şi-a acuzat gazda că-şi bate joc de el, mireasa a recunoscut că ea a gătit pentru tatăl său. Doar cu miere şi zăhar, iar în solniţă a turnat zahăr praf, ştiind că împaratului nu-i place sarea în bucate. Tatăl şi-a recunoscut greşeala şi şi-a îmbrăţişat fata pe care o crezuse pierdută.

Cei care au făcut reclama la Măgura - "prăjiturica prăjiturelelor" n-au citit povestea lui Petre Ispirescu... Ea şi el, pe treptele de la intrarea într-o facultate (intuim, că n-am reperat încă instituţa de învăţământ). Ea stă în fund şi-n capul scărilor, strângându-şi genunchii, "să nu facă poze" (de unde rezultă că-i vreo boboacă din anul I). El, vreo cinci trepte mai jos, citeşte o carte. De ce pe trepte?! Acolo l-a pus regizorul să stea! Pe lângă ei trec studioşii, grăbindu-se la cursuri. Prim-plan pe ea: are o pălăriuţă benga pe cap şi mănâncă ceva. Şi pe el, din privire, din treapta pe care stă cu fundul şi până-n creştet, se simte prin sticlă cum îi salivează ochii. Vocea din off - "tot ce vreau de la tine" (crantz din prăjiturică) e doar o privireee!". Iar el întoarce capul peste umăr şi-i aruncă o ocheadă à la James Dean, de unde rezultă că puterea mentalului funcţionează. Şi că nu toate mentalistele sunt Ildiko, cu prosoape înfăşurate în jurul căpătânii, pentru unele e de ajuns doar o lovitură de geană aplicată-n ceafă, după care...

"Şi-o primă întâlnire numai lapte şi miere", se răsteşte vocea din off într-un cântecel tâmp. Imaginaţia fetei cu pălăriuţa - pe micul ecran: un ponton, o masă, şampanie la frapieră, mexicani cântând într-o gondolă... C-aşa-s femeile, nehotărâte! "O nuntă ca-n poveşti, numai lapte şi miere" - el şi ea deşeală un cal alb, pe sub copaci, "şi-o lună de miere numai lapte şi miere" - Hawaii, fireşte! -, "ş-un băieţel cu ochii tăi, numai lapte şi miere!"... Hooo! Stop! Cum să fie, măi, copilul "numai lapte şi miere", e conceput de Apicola şi vaca mov din Milka?! În imagine, la versul cu băieţelul apar vreo cinci copii, îmbrăcaţi în alb, într-o casă albă, mobilată-n alb. Blanc. Ori fata cu pălăriuţa, ori copywriterul, ori amândoi frecventează un magazin de vise şi fumează beţişoare parfumate! Cântăcioasa din reclamă e "prăjită" scrum: "şi-o căsuţă micuţă, numai lapte şi miere", iar pe ecran apare un viloi, ca ăla a lu' Videanu filmat din elicopter.

Fata cu prăjitura se bălăgăne într-un leagăn de flori, danga-langa, sună-n asfinţit talanga, echipa de fotbal a copiilor aleargă înspre ea, ea râde tâmp - nu beţioare, sare de baie! -, iar el cântă la harpă (naiba te-a pus să întorci capul pe trepte!), "şi-o viaţă numai laaapte şi miiiere!", se încheie, orgasmic, reclama. Slogan: "N-ai cum să te saturi de reţeta fericirii". A?! "Măgura are acum lapte pentru blat pufos (şi-nainte cu ce-o făceaţi, cu smoală?) şi miere pentru un gust delicios". "Prăjiturica prăjiturelelor." "Numai lapte şi miere" pentru crize de fiere. Morala reclamei (că fiecare tâmpenie are câte-un sâmbure de adevăr...): ai grijă cărei mentaliste îi zâmbeşti, că fiecare bărbat îşi are harpia, pardon, harpa lui! Data viitoare vorbim despre cum (a)pleacă reclamele la vin.

×
Subiecte în articol: sufletul comertului