x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Nuţu Cămătaru ar putea fi eliberat

Nuţu Cămătaru ar putea fi eliberat

de Veronica Micu    |    09 Iun 2008   •   00:00
Nuţu Cămătaru ar putea fi eliberat

14:40 • Magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 au admis, azi, cererea lui Ion Balint, cunoscut drept Nuţu Cămătaru, de a fi eliberat înainte de termen. Nuţu va rămâne în închisoare, pînă la judecarea recursului ce poate fi înaintat de procurori la Tribunalul Bucureşti.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 au admis, azi, cererea lui Ion Balint, cunoscut drept Nuţu Cămătaru, de a fi eliberat înainte de termen. Nuţu va rămâne în închisoare, pînă la judecarea recursului ce poate fi înaintat de procurori la Tribunalul Bucureşti.

PÎRÎT ŞI RECLAMANT. Comisia de eliberări condiţionate din Penitenciarul Jilava a respins, pe 24 aprilie, în unanimitate, cererea de punere în libertate formulată de Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, acesta având posibilitatea de a face o nouă solicitare abia peste opt luni. Nuţu Cămătaru a contestat, însă, decizia Comisiei la Judecătoria Sectorului 4. Comisia de transfer de la Penitenciarul Jilava a respins, la rîndul ei, cererea de transfer a lui Nuţu Cămătaru la Peniteciarul de maximă siguranţă Mărgineni (Dâmboviţa), de unde acesta crede că ar putea obţine mai uşor eliberarea condiţionată. Ion Balint a încercat să se transfere la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Mărgineni, după ce Comisia de eliberări condiţionate din această închisoare a decis deja, în secret, în urmă cu doi ani, eliberarea condiţionată a fratelui său, Vasile Balint, zis Sile Cămătaru. Motivul invocat de Nuţu Cămătaru este acela că ar avea afaceri judiciare în judeţul Dâmboviţa. Afacerile judiciare sunt acţiuni în instanţă la care deţinuţii recurg, invocînd motive de cele mai multe ori fictive, dar care îi ajută fie să nu fie transferaţi în alte închisori, fie să rămână în anumite locuri de detenţie. Nuţu Cămătaru demarat, după obiceiul deţinuţilor, încă din toamna lui 2007, mai multe procese care se află pe rolul Judecătoriei Târgovişte. În aceste cauze, Nuţu are dublă calitate: este şi pîrît, şi reclamant. Fraţii Nuţu şi Sile Cămătaru au fost condamnaţi fiecare, în iulie 2004, de Curtea de Apel Bucureşti, la o pedepsă de şase ani de închisoare pentru o tîlhărie comisă în 1994. Alături de cei doi, în aceeaşi cauză, a mai fost condamnat la o cinci ani închisoare şi complicele acestora Ion Murgui, zis Ion Hingheru.



×
Subiecte în articol: magazin camataru nutu nutu camataru nu