x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun O bancă din SUA acuză o fraudă operată din România

O bancă din SUA acuză o fraudă operată din România

de Veronica Micu    |    23 Ian 2009   •   00:00
O bancă din SUA acuză o fraudă operată din România

Achieve Financial Credit Union, o bancă de credit din Southington, statul american Connecticut, îşi avertizează clienţii în legătură cu o escrocherie prin care, din România, le sunt retraşi bani din conturi, informează cotidianul local The Bristol Press, citat de Agerpres.



Mai mulţi clienţi ai băncii au primit ieri mesaje în care li se spunea că le-au fost anulate cărţile de credit, şi li se punea la dispoziţie un număr de telefon pentru mai multe informaţii. Mary Budnick, vicepreşedinte al băncii, a avertizat clienţii să nu apeleze în niciun caz numărul respectiv. 'Atunci când un client sună, escrocii îi cer informaţii personale, cel mai important fiind numărul PIN', ceea ce o instituţie financiară legitimă nu ar solicita niciodată prin telefon, explică Mary Budnick. Din păcate, unele persoane au căzut în capcană, iar conturile lor au fost accesate din România, dar şi din Spania, a mai spus oficialul băncii, precizând că, printre cele 18 victime, pierderea cea mai mare a fost de 400 dolari.
Banca încearcă acum să afle cum au fost aleşi clienţii, suspectând că numerele cărţilor de credit au fost obţinute în timp ce erau procesate într-un magazin. 'Cel mai probabil, a fost o scurgere de date. Nu ştim de cine sau unde, însă au fost obţinute numere de cărţi de credit', a mai declarat Mary Budnick. Instituţia bancară, cu active de 100 milioane de dolari şi 17.000 de clienţi, se află în contact cu Biroul Federal de Investigaţii. Potrivit responsabilului, banca a decis închiderea tuturor tranzacţiilor în Europa.

×
Subiecte în articol: lumea