x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun O companie iraniană îşi ameninţă angajaţii necăsătoriţi cu concedierea

O companie iraniană îşi ameninţă angajaţii necăsătoriţi cu concedierea

10 Iun 2008   •   00:00

O companie de stat din Iran şi-a anunţat angajaţii necăsătoriţi că vor fi concediaţi în cazul în care nu-şi vor găsi un soţ sau o soţie pînă în luna septembrie a acestui an

O companie de stat din Iran şi-a anunţat angajaţii necăsătoriţi că vor fi concediaţi în cazul în care nu-şi vor găsi un soţ sau o soţie pînă în luna septembrie a acestui an, relatează Rompres. Potrivit presei iraniene, compania se numeşte Pars Special Economic Energy Zone, fiind una dintre cele mai importante din ţară în domeniul gazelor şi petrochimiei. “Întrucît starea civilă este un criteriu pentru angajare la noi, anunţăm pentru ultima oară că toate colegele şi toţi colegii noştri vor trebui să rezolve, pînă la 21 septembrie, această datorie morală şi religioasă”, se precizează într-o directivă emisă de conducerea companiei. Relaţiile sexuale în afara căsătoriei sînt ilegale în Iran, unde persoanele tinere sînt încurajate de familii să se căsătorească în jurul vîrstei de 20 de ani şi să devină cît mai repede părinţi.

O japoneză din patru spală separat hainele soţului

O japoneză din patru spală separat hainele soţului, din cauza murdăriei şi a mirosului, potrivit unui sondaj recent, relatează Rompres. “Este o cifră mult mai mare decît ne aşteptam”, a recunoscut Yuki Shimoya, purtător de cuvînt al fabricantului de detergenţi Lion. Dintre cele 1.032 de femei căsătorite intervievate, cu vîrste cuprinse între 28 şi 69 de ani, 26% au declarat că spală “întotdeauna sau ocazional” hainele soţului separat de cele ale restului familiei. Mai mult de jumătate (57%) au afirmat că procedează astfel din cauza “murdăriei”, iar 35% din cauza “mirosurilor neplăcute”. Peste 60% dintre ele s-au plîns în special de mirosul şosetelor, lenjeriei intime şi al feţelor de pernă. Purtătorul de cuvînt al Lion le-a sfătuit totuşi pe femei să nu mai spele rufele separat doar din cauza mirosului, “deoarece costă mult şi dăunează mediului”.

×
Subiecte în articol: magazin