x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun O mie de miliarde de dolari, necesari pentru revitalizarea economiei Rusiei

O mie de miliarde de dolari, necesari pentru revitalizarea economiei Rusiei

de Corina Andriuta    |    11 Feb 2008   •   00:00
O mie de miliarde de dolari, necesari pentru revitalizarea economiei Rusiei

10:17 • Serghei Ivanov, prim vice-prim ministrul Rusiei, a declarat că statul rus are nevoie de investiţii de o mie de miliarde dolari pentru a-şi moderniza economia, informează rian.ru.

Serghei Ivanov, prim vice-prim ministrul Rusiei, a declarat că statul rus are nevoie de investiţii de o mie de miliarde dolari pentru a-şi moderniza economia, informează rian.ru.

CRIZĂ. Demnitarul, prezent la Conferinţa pentru Securitate ce a avut loc la Munchen, a declarat că Rusia intenţionează să se concetreze pe investiţiile private, în timp ce statul nu va fi decât un catalizator pentru procesele investiţionale şi un garant al investiţiilor făcute de companii, inclusiv cele din străinătate. Oficialul rus a adăugat că Rusia a contribuit cu 21 miliarde dolari la capitalul principalelor instituţii de dezvoltare a statului, inclusiv Fondul de investiţii şi Banca de Dezvoltare, urmând a transfera sume suplimentare în valoare de 18 miliarde dolari în cursul anului 2008. Ivanov a declarat că Rusia doreşte să intre între primele cinci economii din lume până în 2020 în ceea ce priveşte produsul intern brut (PIB): "Am stabilit o serie de obiective clare - Rusia trebuie să se alăture grupului principalelor cinci economii ale lumii până în 2020 din punct de vedere al produsului intern brut, cu un venit anual de 30.000 de dolari pe an pe cap de locuitor”. Ivanov a declarat că statele occidentale nu trebuie să se teamă de creşterea rapidă a economiei ruse, adăugând că influenţa Rusiei asupra proceselor internaţionale va continua să crească. Responsabilul rus a precizat că PIB-ul Rusiei a crescut cu 80% în ultimii nouă ani faţă de media globală de 46,4%, iar influxurile nete de capital s-au dublat în 2007, la 82,3 miliarde dolari. Ivanov a adăugat că Rusia îşi va onora obligaţiile contractuale legate de livările energetice către statele consumatoare.

×
Subiecte în articol: magazin dolari