x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun O scufundătoare a fost salvată de la înec de o balenă

O scufundătoare a fost salvată de la înec de o balenă

30 Iul 2009   •   00:00
O scufundătoare a fost salvată de la înec de o balenă
Sursa foto: EuroPics/

Yang Yun a povestit cum a fost salvată de la înec de o balenă. Mamiferul a împins-o pe aceasta la suprafaţă, după ce picioarele femeii au fost paralizate din cauza unor cârcei cauzaţi de temperatura scăzută a apei, informează The Telegraph.



Yang Yun credea că va muri, când şi-a simţit picioarele aproape paralizate din cauza cârceilor. Ea efectua scufundări fără echipament care să o ajute să respire. Yun participa la un concurs de scufundări şi trebuia să stea sub apă cât mai mult timp.

În momentul în care femeia de 26 de ani a încercat să iasă la suprafaţă, şi-a dat seama că nu-şi mai poate mişca picioarele. "Începusem să mă sufoc şi mă scufundam din ce în ce mai mult. Eram sigură că voi muri. La un moment dat, am simţit o forţă incredibilă care mă împingea către suprafaţa apei", a declarat femeia.

Unul dintre organizatori a povestit: "Cei aflaţi la suprafaţă au văzut cum balena a împins-o pe concurentă".

Balenele Beluga sunt considerate de oamenii de ştiinţă primele mamifere care au interacţionat cu oamenii. În plus, acestea au muşchi faciali care le permit să zâmbească.

Balenele beluga sunt cunoscute şi sub denumirea de balenele albe. Acestea sunt extrem de sociabile şi trăiesc în grupuri. Balenele albe se întâlnesc în mod normal în apele arctice, dar în timpul lunilor de vară se muta în estuare, unde apa este mai caldă şi mai bună pentru pui.

antena3.ro

×
Subiecte în articol: lumea