x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun “Oameni de fier” pe Riviera franceză

“Oameni de fier” pe Riviera franceză

de Adriana V. Paduraru    |    Adrian Vaduva    |    23 Iun 2008   •   00:00
“Oameni de fier” pe Riviera franceză

Peste 2.500  de atleţi au luat parte ieri la startul celei de-a patra ediţii a triatlonului Ironman (“Oameni de fier”) de la Nisa. Cele trei competiţii (înot – 3,8 kilometri, ciclism – 180 km şi maraton – 42,195 km) de pe Riviera franceză sînt numai o etapă din Campionatul Mondial Ironman.



Peste 2.500  de atleţi au luat parte ieri la startul celei de-a patra ediţii a triatlonului Ironman (“Oameni de fier”) de la Nisa. Cele trei competiţii (înot – 3,8 kilometri, ciclism – 180 km şi maraton – 42,195 km) de pe Riviera franceză sînt numai o etapă din Campionatul Mondial Ironman.

Bonuri de masă - Mîncare în schimbul renunţării la fumat

Autorităţile dintr-un oraş scoţian le oferă fumătorilor bonuri de masă în valoare de 12,50 lire sterline (aproximativ 16 euro) pe săptămînă dacă renunţă la fumat, relatează Rompres. Foştii fumători din oraşul Dundee vor primi un card electronic pe care li se va încărca săptămînal suma de 12,50 lire, dar nu înainte însă ca aceştia să treacă un test al nivelului de monoxid de carbon din respiraţie, care să dovedească faptul că nu au mai pus ţigara în gură. Banii vor putea fi folosiţi în aprozare şi în băcănii, însă doar pentru achiziţionarea de alimente, nu şi de ţigări sau băuturi alcoolice. Proiectul se va derula din toamna acestui an şi autorităţile locale speră ca în felul acesta să ajute 900 de persoane să renunţe la fumat în următorii doi ani.

Hotărîre - Măsuri de protecţie pentru... o raţă

Un bărbat din Long Island, statul New York, a pledat vinovat pentru că a tras asupra raţei unui vecin, o afacere care a determinat tribunalul să aprobe o măsură de protecţie pentru pasăre, relatează Rompres. Lovită de alice la gît, raţa, pe nume Circles, şi-a revenit complet de pe urma rănii. Atacatorul, Ylik Mathews, 21 de ani, urmează să fie condamnat la un an de închisoare. Judecătorul a decis să menţină măsura de protecţie care vizează animalul.

10.000 de cupluri - “Da” în ziua deschiderii JO

Peste 1.000 de cupluri din China au stat ore în şir la coadă, în faţa oficiilor de stare civilă,
pentru a se trece pe lista celor care doresc să se căsătorească la 8 august – ziua în care va avea loc ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing, informează Rompres. Numărul opt în China este de bun augur, întrucît este pronunţat precum cuvîntul “fa” care, în combinaţie cu altele, înseamnă “a te îmbogăţi”. Potrivit oficiilor de stare civilă, aproximativ 10.000 de cupluri se vor căsători la data de 8 august 2008.

Ecologie - Obligaţi să-şi pună panouri solare

Locuitorii orăşelului german Marburg vor fi obligaţi să-şi monteze pe locuinţele nou-construite sau renovate panouri solare, relatează Rompres. Coaliţia verzilor şi social-democraţilor din Consiliul Local a aprobat la sfîrşitul săptămînii trecuite o nouă lege – ce va intra în vigoare la 1 octombrie. Potrivit acesteia, fiecare clădire nou-construită, precum şi cele existente care sînt extinse sau modificate trebuie să fie dotate cu panouri solare ca parte a sistemului de încălzire. Legea nu lasă însă loc de tocmeală: cei care nu o vor respecta riscă amenzi de cel puţin 1.000 de euro.

×
Subiecte în articol: magazin