x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Octogenara ”Mr Bean” cere drepturi de autor pentru pictura pe care a masacrat-o încercând s-o restaureze

Octogenara ”Mr Bean” cere drepturi de autor pentru pictura pe care a masacrat-o încercând s-o restaureze

20 Sep 2012   •   13:08
Octogenara ”Mr Bean” cere drepturi de autor pentru pictura pe care a masacrat-o încercând s-o restaureze

Povestea unei octogenare din Spania care s-a apucat sa restaureze voluntar o icoana, transformand-o intr-o opera hilara, desprinsa, parca din filmul 'Bean - O comedie dezastru' a facut inconjurul lumii, acum cateva saptamani.

De atunci, insa, oraselul spaniol in care se gaseste 'opera' a intrat in circuitul turistic, mii de vizitatori dorind sa vada cu ochii lor restaurarea picturii 'Ecce Homo', poreclita acum 'Iata maimuta'.

Confruntati cu afluxul de vizitatori, conducatorii fundatiei Santi Spiritus, care administreaza biserica in care poate fi gasita pictura, au decis sa scoata si profit de pe urma turistisor, impunand o taxa de vizionare.

In numai patru zile, fundatia a reusit sa stranga peste 2.000 de euro pe seama vizitatorilor curiosi.

Cecilia Gimenez, restauratoarea octogenara responsabila de noua 'opera', care pana acum se ascunsese din spatiul public, invocand atacuri de panica, pare sa-si fi revenit, angajand, mai nou, o echipa de avocati care solicita ca clienta lor sa primeasca o parte din banii stransi de la turisti.

Fundatia Santi Spiritus a angajat la randul ei avocati care sustin ca pictura face parte din patrimoniul bisericii pe care o administreaza, deci Cecilia Gimenez nu are dreptul la niciun ban.

Intre timp, soarta picturii 'Ecce Homo' ramane indecisa. Primaria orasului intentiona, initial, sa aduca pictura la starea originala, insa, o petitie online care a adunat deja zeci de mii de semnaturi militeaza pentru pastrarea versiunii create de Cecilia Gimenez.

×