x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ora Pământului

Ora Pământului

de Oana-Maria Baltoc    |    31 Mar 2008   •   00:00
Ora Pământului

În fotografie este surprinsă adolescenta Celeste Allen din Phoenix, SUA, care a privit cerul la lumina lumânărilor, de la fereastra dormitorului său, în cadrul campaniei Ora Pământului.

În fotografie este surprinsă adolescenta Celeste Allen din Phoenix, SUA, care a privit cerul la lumina lumânărilor, de la fereastra dormitorului său, în cadrul campaniei Ora Pământului. Exerciţiul s-a desfăşurat sâmbătă, între 20:00 şi 21:00, şi a avut efect şi în România. 1.500.000 de becuri de 100 de waţi au fost oprite, ceea ce înseamnă reducerea consumului cu 150 de megawaţi la nivelul întregii ţări.

 

Longevitate - Vrea în Cartea Recordurilor

Primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, o sărbătoreşte azi pe Ana Dumitru Poppa, care va împlini venerabila vârstă de 106 ani. Doamna Poppa a anunţat deja că vrea să bată recordul mondial de longevitate, informează un comunicat remis Rompres. Potrivit Cărţii Recordurilor, cea mai în vârstă femeie din lume a avut 122 de ani. Întâlnirea primarului Onţanu cu românca centenară va fi legată de strategia de doborâre a recordului mondial de longevitate şi de modul în care cei apropiaţi, inclusiv primarul Onţanu, o pot ajuta să-şi realizeze dorinţa de a intra în Cartea Recordurilor.

 

007 - James Bond, băiat rău

Sean Connery a recunoscut că i-ar plăcea să joace din nou în filmele cu James Bond, însă nu în rolul principal, relatează site-ul Contactmusic, preluat de Rompres. Actorul scoţian, care a interpretat rolul agentului 007 în şapte filme, a declarat că ar prefera să joace un personaj negativ. Connery ar fi dispus să joace numai dacă primeşte suma potrivită. “Nu m-ar deranja să revin ca personaj negativ. Însă nu cred că îmi vor da suficienţi bani”, a declarat starul. Noul film din seria James Bond, cu Daniel Craig în rol principal, “Quantum of Solace”, ar urma să ajungă pe marile ecrane la 31 octombrie.

 

Ultimul drum - Loc de veci pe Lună pentru pământeni

O companie americană specializată în “funeralii spaţiale” a anunţat că va lansa începând cu anul viitor un serviciu destinat persoanelor care doresc să aleagă Luna drept loc de veci, informează AFP. Celestis Inc. a declarat că a ajuns la o înţelegere cu Odyssey Moon Limited şi cu Astrobotic Technology Inc. pentru a trimite pe Lună rămăşiţele pământeşti ale  doritorilor, la bordul unor rachete particulare. Trimiterea unui singur gram de cenuşă pe Lună va costa aproximativ 10.000 de dolari. Primul om a cărui cenuşă a ajuns pe Lună este astrogeologul american Eugene Shoemaker.

 

Cazare - Închisoare cu chirie pentru belgieni

Belgia închiriază închisori pentru condamnaţii săi în ţările vecine din lipsă de locuri, informează AFP. În timp ce Belgia nu are unde să-şi “cazeze” 1.600 de condamnaţi, Olanda are 3.300 de locuri neocupate în închisorile sale şi realizează venituri oferindu-le spre închiriere altor regiuni sau state, printre care şi Scoţiei. “Am recurs la această soluţie de tranziţie până când vor fi terminate închisorile în construcţie”, a declarat Leo De Bock, purtător de cuvânt al Ministerului Justiţiei belgian.

×
Subiecte în articol: magazin