x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ordine sau cafele?

Ordine sau cafele?

16 Iun 2006   •   00:00
Ordine sau cafele?
Punctul pe G
Exista femei care conduc. Adica lideri. Si se vad de la o posta, pentru ca toata chestiunea cu lidership-ul tine de atitudine.

ASA DA! Te privesc tinta, nu le joaca ochii-n cap cand intra un barbat in incapere, nu-si plimba mana prin par cand vorbesc in fata board-ului director si nu-si intreaba colegii daca nu cumva e cam buhaita, ca n-a dormit prea bine, sau daca nu cumva pantalonasii astia buclucasi - pe care i-a cumparat pentru ca e dependenta de shopping - nu ii fac poponeata prea mare! Si va mai intrebati de ce dumneavoastra ati ramas la cratita si ele nu, de ce faceti cafeaua sefului si ele dau ordine, de ce dardaiti doar cand v-apropiati de biroul sefului, iar ele au rezervat un scaun chiar inauntru? Iata cateva ponturi.

DE CE? Liderii nu se gandesc la coafura atunci cand discuta bugetul unui plan de afaceri. Parul nu intra in ecuatie cand e vorba de business, fiindu-i rezervat cu onor un loc la coafor. Liderii nu dau socoteala colegilor relativ la modul in care si-au petrecut noaptea. Liderii nu cersesc maguliri de genul "ce bine arati azi!", pentru ca ei sunt setati sa se simta bine in pielea lor si punct. In fine, liderii nu-si recunosc dependentele legate de shopping, de picaturi desfundatoare de nas, de dulciuri sau sex. Liderii nu se pisicesc ca sa obtina semnaturi pe deconturi, liderii nu ridica mana ca sa-ti spuna parerea si nici nu se scuza atunci cand AU una!

ASA NU! Si-acum sa ne uitam putin la noi: vorbim nazal cand vrem sa obtinem ceva? Pozam in victime si speram ca, in lipsa unei ratiuni obiective, sa starnim compasiune. Vorbim in soapta ca sa nu-i deranjam pe altii? Da, pentru ca ne temem sa nu atragem atentia si sa fim luati la-ntrebari. Ne cerem drepturile? Nu, pentru ca nici nu stim ce drepturi avem. Cautam relatii "avantajoase"? Da, pentru ca ne e lene sa obtinem ceva singuri. Ori de frica... Pe scurt, asta e ideea. Diferenta dintre femeile stapane pe ele si cele pisicoase e frica! Alegerea ne apartine. Desi parca, parca m-as vedea sezand comod pe-un scaun de director si lipsindu-ma de cochetarii pana n-ajung in budoarul personal, decat sa frunzaresc zarzavaturi prin bucatarie, boita toata si-ntolita-ntr-o minunatie de sortulet colorat!

ANUSKA

Fata buna

Eu ma uit la emisiunea aia cu Monica Hormonica. Zau ca mi-e drag sa vad mandretea aia de fata cum infuleca strengar si usor rezervat din galeata de-nghetata in vila de la Snagov pe langa care s-a aciolat. Fatuca asta, pe langa picioare lungi si noroc in viata, mai are si atentie distributiva. Am vazut-o cu ochii mei cum se-ngrijea, simultan, de urmatoarele trebusoare: sa nu se-mprastie inghetata pe rochitica ei scurtuta, scurtuta si pesemne scumputa, scumputa, in vreme ce era musai s-o linga pe respectiva (inghetata de care vorbeam!!) cu mare sarm - ca doar o vedeam si io la tv si mai tragea si domnul Columbeanu - slavit fie-i numele, c-am vazut ca pe multi i-a miluit pe lumea asta cu darnicia si simtul sau patern - cu ochiul, ca sa aiba ce rumega pana la momentul "chix"! Nu stiu, pur si simplu mi se rupe sufletul cand vad cum ii salta fetii inima de bucurie cand se pupa cu iubitul ei doar asa, cu limbile scoase la aer si la vedere, ca sa nu i se ia rujul de pe botic! In fine, revenind la asta mica si dulce, pupa-i-ar Iri crestetul capului, mai era atenta si la propria ei emisiune. S-au gasit amandoi narcisisti! Bravo lor, domnule! Ca nu cred ca-i pe lumea asta om mai convins ca mine ca fiecare avem o jumatate. Si, uite, se confirma. Unii avem chiar "o jumatate", altii avem "de trei ori jumatate"... Ma rog, sunt tare suparata pe astia care vor sa-i ia piuitu’ lu’ Moni. Va zic, sunt niste invidiosi. In primul rand ca biata fata aproape ca nu scoate-o vorba. Si, cand scoate ceva, aia e limba, ca sa-l sarute atatator pe iubit. Si, in al doilea rand, ma irita ca astia nu recunosc ca de fapt ei cu dl Columbeanu au ce au. Ca e mic si tare, nene!

Are bani, are faima cat cuprinde, o are pe Moni si are si publicul lui fidel. Care, ca sa-ntelegeti, se uita la emisiunea asta asa cum se uita si la "Tanar si nelinistit". Nu pentru personaje, va zic io, ci pentru luxul din decor. Ca ei n-au acasa. Si nici pentru sex, ca lipseste...

×