x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun OZN-urile nu exista!

OZN-urile nu exista!

02 Iun 2006   •   00:00
OZN-urile nu exista!
STIINTA
Ministerul britanic al Apararii a ajuns la concluzia ca farfuriile zburatoare nu exista!

Specialisti din Ministerul britanic al Apararii au dat publicitatii un comunicat prin care infirma ipoteza vizitarii Pamantului de catre o civilizatie extraterestra, precizand ca toate observatiile de tip OZN nu sunt altceva decat fenomene naturale. Ministerul Apararii de la Londra a prezentat rezultatele unui studiu secret finalizat in decembrie 2000, conform caruia nu au fost gasite nici un fel de dovezi care sa certifice ca "farfuriile zburatoare" sau OZN-urile ar fi altceva decat niste fenomene naturale.

400 DE PAGINI. Studiul realizat de specialistii britanici contine 400 de pagini si concluzioneaza ca totalitatea rapoartelor OZN poate fi explicata prin caderea sau trecerea prin apropierea Pamantului a unor meteoriti, sau prin manifestarea unor conditii atmosferice neobisnuite. "Nu exista nici un fel de dovezi care sa sustina ipoteza ca aparitiile de tip OZN ar fi controlate de o inteligenta extraterestra, fiind vorba in toate cazurile de fenomene naturale produse sub controlul legilor fizicii", sustine raportul citat. "Dovezile sugereaza ca meteoritii si binecunoscutele lor manifestari la trecerea prin atmosfera Pamantului, precum probabil si niste manifestari mai putin familiare oamenilor de stiinta, sunt responsabili pentru o mare parte a fenomenelor aeriene neidentificate. De asemenea, exista numeroase dovezi stiintifice care certifica faptul ca cealalta parte a manifestarilor de tip OZN sunt provocate de fenomene fizice, electrice si magnetice din atmosfera, mezosfera si ionosfera", se mai precizeaza in raport.

Info

VOCEA LUI LEONARDO DA VINCI. Japonezii au spart "codul vocii" lui Leonardo da Vinci. Oamenii de stiinta din Japonia afirma ca au reusit sa reconstituie vocile lui Leonardo da Vinci si a Giocondei. Laboratorul acustic japonez a folosit metode utilizate in criminalistica. Pe baza tabloului Mona Lisei si autoportretului lui Leonardo au fost refacute structurile sistemelor lor osoase. Analizand, de exemplu, lungimea degetelor si tinand totodata cont de inaltimea medie a italiencelor, s-a ajuns la ipoteza potrivit careia Mona Lisa avea 1,68 m inaltime. S-a observat, de asemenea, ca avea un nas destul de mare. De aici s-a tras concluzia ca vocea ei trebuie sa fi avut un timbru nazal. Reconstituirea sistemului osos al lui Leonardo a fost mai dificila, deoarece o parte din fata lui era acoperita in autoportret de barba. Totusi, dupa ce au fost stranse toate datele posibile, s-a ajuns la concluzia ca Leonardo da Vinci avea o voce calda, de bas.

CEL MAI VECHI COMPUTER. Compania Intel a descoperit intr-o firma bulgara din Rousse cel mai vechi computer aflat inca in functiune. Astfel, un computer IBM produs si achizitionat in anul 1986 este inca utilizat de angajatii companiei Ravik din Bulgaria. In acest context, un reprezentant IBM a vizitat sediul companiei din Rousse si a acordat acesteia un premiu - un nou computer oferit de partenerul tehnologic Risk Electronics. Computerul, descoperit la Ravik, opereaza numai pe sistem DOS si are un hard-disk de doar 10 MB, fiind folosit in special pentru editarea de texte Word si printare. "L-am cumparat pentru 2.000 de dolari, iar la acel moment am avut nevoie de o permisiune speciala din partea ministrului de Comert Extern", a declarat managerul companiei bulgare, Krustiu Krustev.

SCAPAM DE GAURA DIN OZON. Mult mediatizata si temuta gaura din stratul protector de ozon al Terrei s-ar putea astupa singura pana in anul 2050 in urma masurilor luate privind reducerea emisiilor de gaze cu efect destructiv in atmosfera, asigura o echipa de oameni de stiinta japonezi. Aceste concluzii au la baza o serie de simulari computerizate realizate de Eiji Akiyoshi de la Institutul National pentru Studii de Mediu din apropiere de Tokyo. Conform rezultatelor studiului ce au fost publicate vineri pe site-ul de internet al institutului, gaura din stratul de ozon va incepe sa se contracte in jurul anului 2020 pentru a disparea complet pana in 2050.
×