x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Pakistan / Circa 40 de morţi în urma unui atentat

Pakistan / Circa 40 de morţi în urma unui atentat

06 Feb 2009   •   00:00

Aproximativ 40  de persoane şi-au pierdut viaţa şi circa cincizeci au fost rănite într-un atentat sinucigaş produs joi seară în apropierea unei moschei şiite din centrul Pakistanului, ţară majoritar sunită, a anunţat vineri poliţia, citată de AFP şi Agerpres.



Un ofiţer superior din cadrul poliţiei, Maqsoodal Hassan, a declarat că trei persoane au decedat din cauza rănilor suferite în cursul nopţii, ridicând bilanţul atacului ce a avut loc în localitatea Dera Ghazi Khan la 33 de morţi. De asemenea, 52 de persoane au fost rănite, dintre care 13 se află în stare critică, a precizat el. Oraşul părea pustiu vineri, în condiţiile în care şcolile, magazinele şi birourile au fost închise după o noapte de violenţe comise de studenţi şiiţi. "Am detaşat agenţi suplimentari", a spus ofiţerul Hassan, care a adăugat că înmormântările victimelor vor avea loc în jurul orei 10:00 GMT.

Explozia de joi seară s-a produs în momentul în care o mulţime de credincioşi se îndrepta spre moschee, înainte de începerea rugăciunilor. Atacatorul purta o vestă cu cel puţin 12 kilograme de explozibil, potrivit poliţiei. "Este vorba de un atac terorist menit să suscite reacţia şiiţilor", a afirmat un oficial din cadrul forţelor de ordine din provincia Punjab, cea în care a avut loc tragicul eveniment. Musulmanii şiiţi au început săptămâna trecută un post de 40 de zile, comemorând moartea imamului Hussein, ucis în anul 680 la Kerbala /Irak/. Şiiţii reprezintă circa 20% din populaţia Pakistanului, care totalizează 160 de milioane de locuitori. Din 1980, circa 4.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în cursul violenţelor religioase.

×
Subiecte în articol: lumea