x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Paris,jet’aime

Paris,jet’aime

08 Mai 2009   •   00:00
Paris,jet’aime

În picioarele goale pe Magheru, fără piţipoance

Dragostea la Paris e frumoasă. Sinceră şi nediscriminatorie. Colorată. Dragostea la Paris e multă şi aerisită. Dezinvoltă şi plimbăreaţă. Se hrăneşte atât cu ciocolată caldă, cât şi cu şampanie fină ori fasole la conservă. Dragostea la Paris se-mbracă-n rochii cu fir strălucitor şi-n picioare-şi pune tenişi.

DESCULŢI. Parisul e plin de perechi care merg de mână ori îmbrăţişate şi zâmbesc. În mers, îşi văd pur şi simplu de plimbarea lor şi de micile discuţii personale în loc să aibă grijă să zgârie cerul cu nasul, iar ochii să şi-i poarte-ntr-o parte, ca să se-asigure că lumea din jur a remarcat fantastica lor prezenţă şi deosebitele haine cu etichete pe care le poartă.

La Paris am văzut un cuplu sexagenar, la pas pe şosea, în picioarele goale şi-n haine de calitate. Cuplul se simţea bine. În afară de turişti, nimeni nu se oprea mirat la vederea degetelor goale pe bulevardul cu magazine (care, de altfel, era un fel de Magheru de la noi).

IARBĂ PENTRU FUNDURI. La Paris, oriunde e un petic de verdeaţă (a se citi gazon bine îngrijit), lumea şade relaxată pe el cu fundul. La noi, unde e iarbă, scrie mare: "Nu călcaţi!". Acum aflu că între timp unii primari s-au gândit chiar că la Bucureşti, nici pe aleile din parc n-ar fi bine să mai circulăm cu role sau cu biciclete, că încurcăm cărucioarele.

La Bucureşti, doar sugarii şi însoţitorii lor au voie în parc. Şi pensionarii sunt bine-veniţi, pentru că ei obosesc repede, se aşază pe bancă - deci nu încurcă traficul de cărucioare -, iar de aşezat pe iarbă nici nu poate fi vorba, că nu-i ţin şalele să se-aplece. E bine că se decongestionează astfel traficul din parcuri, în vreme ce şoselele se sufocă.

GAY. Parisul e înţesat de cupluri homosexuale care nu se jenează să se pupe în public. Nimeni nu se leagă de ei la modul nesimţit la care o facem noi când vedem "asemenea desfrâu". Fiecare-şi vede de treaba lui.

UNDE'I PIŢI?! La Paris lipsea ceva din peisaj şi nu ştiam ce. Erau piţipoancele. Pur şi simplu nu exista picior de-aşa ceva. Probabil or fi fost vreodată, dar acum şi-au mutat cartierul general în Românica. La cafenenele de pe Champs Élysées beau cafea tineri bogaţi şi tineri comuni. Nici unii nu sunt deranjaţi de existenţa concomitentă a celuilalt. Pe Dorobanţi nu poţi să bei o cafea dacă te scobori dintr-un autobuz, pentru că te scuipă-n cap şmecherii.

DRAGOSTE PĂNĂ TĂRZIU. La Paris, cupluri în etate se plimbă noaptea târziu pe străzi. Sau şed la o cafenea. Intră în magazine şi-şi cumpără haine cot la cot cu tineretul. La Paris, şi bătrânii îşi permit să trăiască. La Paris, dragostea nu-i nici mai romantică, nici mai siropoasă decât la noi. E doar de-adevăratelea.

×
Subiecte în articol: paris punctul pe g