x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Pârtie... prima colecţie de costume de ski

Pârtie... prima colecţie de costume de ski

23 Oct 2009   •   00:00
Pârtie... prima colecţie de costume de ski
Sursa foto: /Radu Chindriş

Stephan Pelger a lansat de curând prima colecţie de costume de schi Vuarnet, aceasta fiind prezentată sub forma unui vernisaj, pentru ca invitaţii să poată studia îndeaproape design-ul şi materialele din care au fost făcute costumele de schi.



"Fiind un schior înfocat, mergând în fiecare an la schi, mă săturasem să văd clasicele costume, în mare parte plictisitoare, în  culorile roşu-alb, sau bleumarin-alb... aşa că pentru această colecţie m-am folosit de culorile sezonului, încercând să transform clasicul costum în ceva fashion, dar care să-şi păstreze practicabilitatea şi comoditatea în acelaşi timp", spune Pelger.

"Această colaborare a fost o provocare pentru mine, având în vedere faptul că până acum nici un designer nu a mai făcut o colecţie de costume de schi. Materialele folosite sunt materiale speciale, Gore-tex, care au anumite proprietăţi, nu lasă apa să pătrundă în interior. Toate aceste costume sunt produse în România."

Stephan Pelger, considerat unul dintre cei mai inventivi şi mai talentaţi designeri români la ora actuală, s-a născut la Braşov. A studiat la Viena grafica, designul, forma şi culoarea, iar după ce a creat o colecţie pret-a-porter pentru Sisley şi Benneton s-a întors în ţară. Munca i-a fost răsplătită cu numeroase premii, Cristal Shoe Award - Swarovski, Black velvet sau Palmers fiind câteva dintre ele. (R.I.A.)

×
Subiecte în articol: life & style