x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Pe site-ul Preşedinţiei, "palmele" iau firesc locul "globurilor"

Pe site-ul Preşedinţiei, "palmele" iau firesc locul "globurilor"

03 Iun 2008   •   00:00

16:32 • Preşedinţia a modificat, în transcrierea discursului rostit, luni, la Frankfurt, de şeful statului, fraza în care acesta se referă la premiile câştigate de cineaştii români la Cannes, înlocuind "Globuri de Aur", formulare rostită de Traian Băsescu, cu "Palme d'Or", denumire corectă a trofeului.



Preşedinţia a modificat, în transcrierea discursului rostit, luni, la Frankfurt, de şeful statului, fraza în care acesta se referă la premiile câştigate de cineaştii români la Cannes, înlocuind "Globuri de Aur", formulare rostită de Traian Băsescu, cu "Palme d'Or", denumire corectă a trofeului.

Preşedintele Traian Băsescu a participat, luni, la Frankfurt, la aniversarea a 10 ani de la înfiinţarea Băncii Centrale Europene, ocazie cu care a rostit un discurs în care s-a referit, printre altele, la succesele internaţionale ale cinematografiei din România.

"Succesul filmului românesc este recunoscut pe plan mondial. Tinerii noştri cineaşti au reuşit să plece acasă şi cu un Urs de Aur de la Berlinală, în anul 2004 şi, recent, cu două Palme d’Or la Cannes", este fraza rostită de preşedinte, luni, la Frankfurt, potrivit comunicatului oficial postat, marţi, pe site-ul Preşedinţiei.

De fapt, declaraţia citită de preşedinte a fost: "Succesul filmului românesc este recunoscut pe plan mondial. Tinerii noştri cineaşti au reuşit să plece acasă şi cu un Urs de Aur de la Berlinală, în anul 2004 şi, recent, cu două Globuri de Aur la Cannes".
  • Mediafax

×
Subiecte în articol: magazin