x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Pelerinaj la Mecca / Lapidarea stâlpilor lui Satan

Pelerinaj la Mecca / Lapidarea stâlpilor lui Satan

de Ovidiu Ciutescu    |    08 Dec 2008   •   00:00

Sute de mii de pelerini se îndreptă spre valea Minna, lângă Mecca, pentru a participa la ritualul de lapitare a lui Satan, după Aid al-Adha. Ritualul reprezintă  sărbătoarea musulmană a sacrificiului, informează AFP, citat de Agerpres.



Marele pelerinaj la Mecca reprezintă unul din cei cinci piloni ai Islamului, pe care orice musulman cu dare de mâna trebuie să îl efectueze măcar o dată în viaţă, conform Coranului.

Pentru lapidarea lui Satan, fiecare pelerin trebuie să arunce cu 21 de pietre în fiecare din cele trei stele simbolizându-l pe Satan, reprezentate în ultimii ani de trei blocuri de beton cu o înălţime de 25 metri. Pentru prevenirea unor eventuale sângeroase, autorităţile au construit în zonă poduri cu trei nivele.

În cursul dimineţii, pelerinii au sacrificat în mod simbolic animale, în general oi, în memoria lui Abraham, dispus să-şi sacrifice primul născut în numele Domnului, conform religiei musulmane. După ceremonia de lapidare, credincioşii se deplasează la Marea Moschee de la Mecca, “vizita de adio” de la Kaaba, un edificiu cubic pe care este încrustată Piatra Neagră, relicvă musulmană sfântă.

×
Subiecte în articol: lumea