x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Pensii de milioane de euro post-mortem

Pensii de milioane de euro post-mortem

de Sînziana Stancu    |    26 Aug 2010   •   00:00

Înglodată în datorii publice enorme, Grecia a cheltuit milioane de euro pentru a plăti pensii unor persoane decedate de mai mulţi ani.

Dezvăluirea a fost făcută de Ministerul Muncii, care a descoperit că din aproximativ 500 de persoane care figurau cu vârste de peste 110 în registrul cu toţi pensionarii, 300 erau decedate de mai mulţi ani, dar continuau să primească pensia.

Ministrul adjunct al Muncii, Georges Koutroumanis, cu ocazia conferinţei de presă, a afirmat că afacerea cu pensiile persoanelor decedate este de notorietate în Grecia, unde unele familii nu declară decesele la serviciile sociale tocmai pentru a putea încasa în continure pensiile morţilor. "Am descoperit că era plătită pensie unei persoane decedate în 1999. Am găsit cazuri de pensii pătite unor persoane care muriseră de cinci sau şapte ani", a dat ministrul câteva exemple. El a precizat că ministerul său va lua măsuri atât în ceea ce priveşte reactualizarea registrului de pensionari, iar cei care au încasat pensii ilegal vor fi urmăriţi în justiţie şi pedepsiţi, urmând să li se ia înapoi toate veniturile necuvenite. De asemenea, ministru a precizat că vor fi controlate şi pensiile pentru invaliditate, pentru a vedea care sunt reale şi care sunt false.

Datoriile publice imense au adus Grecia în pragul falimentului. În prezent, Fondul Monetar Internaţional şi Uniunea Europeană, care i-au acordat împrumuturi de 110 miliarde de euro pe o perioadă de trei ani, pentru a se salva, dar şi pentru a nu fi compromisă moneda euro, au obligat-o să adopte măsuri de austeritate fără precedent, ce au nemulţumit populaţia, care a manifestat violent în stradă în repetate rânduri.

×
Subiecte în articol: magazin