x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Pericol de epidemie -Virus mai tare ca H5N1

Pericol de epidemie -Virus mai tare ca H5N1

de Diana Scarlat    |    03 Iun 2008   •   00:00
Pericol de epidemie -Virus mai tare ca H5N1

18:25 • Se răspîndeşte în cîteva ore, se transmite pe cale mediatică, este provocat de sume de la 100 de euro în sus pe cap de vită furajată. Ba pardon, de cetăţean mioritic turmentat cu drep de vot



La 2 ani de la aviara inexistentă care l-a lăsat pe săracul ţăran român fără zburătoarele din ogradă, comunele ilfovene au fost contaminate cu un virus necunoscut pînă acum: Febra Alegerilor Locale.

Caracteristici: se răspîndeşte în cîteva ore, se transmite pe cale mediatică, este provocat de sume de la 100 de euro în sus pe cap de vită furajată. Ba pardon, de cetăţean mioritic turmentat cu drep de vot. Aşa se face că imediat după ce-au pus-o de răzmeliţă cu program prelungit ştefăneştenii, sloganu’ lor principal – "VREM Să VOTăM" - a fost preluat de fraţii de la Sinteşti. Tot să trăieşti!

CLANURI ELECTORALE. Partidele s-au transformat în clanuri şi s-au comportat ca atare. Nu mai contează cine şi-mpotriva cui e pe plan electoral, pentru că sînt peste tot cîte două tabere pe care le uneşte originea, dar le despart banii puşi în joc. Pentru că în Ilfov sînt terenuri. Terenurile din Ilfov sînt scumpe. Şi terenurile, şi banii de pe ele sînt la discreţia primarilor şi a consilierilor locali. De trei zile-ncoace gura nu le tace. Oamenii vor să voteze. Ca şi cum nu era suficient că penegiştii de la Ştefăneşti scandează fără pauză sloganul devenit deja celebru: "Vrem să votăm!”. Cu acelaşi pumn drept ridicat ritmic în aer, ca la un congres naţional socialist de pe vremuri. Ca şi la Ştefăneşti, virusaţii de febra votului de la Sinteşti spun că li s-au oferit bani pentru voturi şi că n-au fost lăsaţi să intre la vot.

FĂRĂ VEDETE LOCALE. Sinteştenii au blocat drumul. Cum altfel ar fi fost imediat băgaţi în seamă, după ce o armată de jurnalişti era pe frontul de la Ştefăneşti... Dar ei n-au un copil-minune consilier care să le cînte manele de bucurie, deci a fost mai puţin spectaculos programul lor artistic. Cu toate astea, au acelaşi diagnostic...

×
Subiecte în articol: magazin