x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Perspectivă europeană - Argint şi la Lisabona!

Perspectivă europeană - Argint şi la Lisabona!

13 Dec 2007   •   00:00

Liderii europeni vor semna, braţ la braţ, unitari in diversitate, Tratatul de reform` al Uniunii Europene -Tratatul de la Lisabona. Rezultatul a peste zece ani de negocieri intense. Se vor face poze de familie, vor fi şi muzici, "Oda bucuriei", drapel instelat.

"Domnule prim-ministru, ne vedem măine la 7 :40. Plecăm"."Cam tărziu": "Da, cam tărziu". Lapidarul dialog avut de preşedintele şi prim-ministrul romăn a fost de ajuns să unească diversitatea celor doi protagonişti in acelasi avion, tot acolo acomodăndu-se şi ministrul Cioroianu, pentru un curs rapid de etichetă şi ceremonie europeană şi nu numai, avănd in vedere prestaţiile recente avute pe scena diplomaţiei.

Cadru pios de semnare a documentului: m~năstirea Jeronimos. Absent de la ceremonia oficială, prim-ministrul britanic Gordon Brown va semna imediat ce ajunge la faţa locului, şi nu oricum, ci in aceeaşi inc`pere in care s-au petrecut evenimentele, onorat fiind numai de prezenţa camerelor de luat vederi. Doar ..."punctualitatea este apanajul regilor", domul Brown fiind laburist.


{i fiindc` tot am vorbit de semnat, de bun augur pentru diplomaţia romăn`, avănd in vedere proaspăta experienţă de la Roma, este faptul că stilourile, ce vor marca fila de hărtie a tratatului, vor fi personalizate şi... de "Argint".

Cum numai cu tramvaiul, se poate ajunge la "Muzeul Caleştilor’’, unde va avea loc dineul oficial, adică, in termeni oneşti, masa, dansul şi felicitările, sperăm ‘’ca ambuteiajele in trafic să nu diminueze pofta europeană’’.

Semnare uşoară, domnilor politicieni!


×
Subiecte în articol: magazin