x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Plan urban în Sudan: Oraşe-animal şi oraşe-fructe

Plan urban în Sudan: Oraşe-animal şi oraşe-fructe

de Sînziana Stancu    |    19 Aug 2010   •   00:00
Plan urban în Sudan: Oraşe-animal şi oraşe-fructe

Regiunea autonomă Sudanul de Sud, a cărei populaţie e chemată să se pronunţe asupra independenţei anul viitor, face de pe-acum planuri urbane pentru construirea şi reconstruirea unor oraşe în formă de animale şi fructe.

Planurile de urbanizare ale sud-sudanezilor nu sunt nici excentrice, nici ilogice. Din contră, esenţa acestora se află chiar în simbolurile de animale şi fructe ce se găsesc pe drapelele multor state ale regiunii, informează BBC online.
De pildă, Juba, capitala regională, va fi relocată şi construită în formă de rinocer. Wau, capitala statului Bahl el-Ghazal, ar urma să semene cu o girafă, iar oraşul Yambio va fi reconstituită sub forma unui ananas.

Planurile sunt aproape gata, dar problema este de unde vor găsi autorităţile regiunii 10 miliarde de dolari pentru a le transforma în realitate?

O soluţie ar fi petrolul, în care sudul ţării este bogat. Dar chiar şi cu aceste zăcăminte, populaţia din această regiune este extrem de săracă, 90% din locuitorii acesteia trăind cu mai puţin de 1 dolar pe zi. Aşa că planurile autorităţilor rămân, deocamdată, doar un vis frumos, foarte îndepărtat de realitate.

×
Subiecte în articol: lumea