x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Porcină la palat

Porcină la palat

de Sînziana Stancu    |    26 Iul 2009   •   00:00

Virusul gripei porcine A H1N1 a pătruns şi la Palatul Buckingham, unde doi membri ai personalului regal s-au îmbolnăvit.



Dezvăluirea a fost făcută de publicaţia britanică News of the World, care precizează că unul din cei doi membri care s-au îmbolnăvit făcea parte chiar din personalul de deservire. "Dată fiind viteza cu care se răspândeşte virusul, este important ca fiecare persoană care prezintă simptome, în special cele implicate în activităţile din bucătărie, să fie izolată", a declarat un membru al personalului de la Buckingham. "Nu scăpăm de gripa A H1N1 doar pentru că lucrăm aici, aşa că fiecare trebuie să fie precaut. Ultimul lucru pe care oricare dintre noi şi l-ar dori ar fi  să transmită boala reginei sau ducelui de Edinburgh", a adăugat el. Un alt caz de gripă pocină a fost înregistrat la Castelul Windsor, unde un membru al corului regal care cântă în capela St Georges a castelului, iar la începutul săptămânii trecute, prinţul Andrew şi-a anulat vizita la o fabrică din cauza gripei porcine.

În ceea ce-o priveşte pe regina Elizabeta a II-a, consilierii au sfătuit-o să se mute cât mai repede în reşedinţa de vară, de la Balmoral (Scoţia), pentru a fi cât mai departe de focarele de gripă pocină. În timpul săptămânii, suverana Marii Britanii stă la Buckingham, iar la sfârşitul săptămânii, la Windsor. Vara şi, uneori, sărbătorile mari le mai petrece la Balmoral.

×
Subiecte în articol: lumea