x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Portugalia, dispusă să primească prizonieri de la Guantanamo

Portugalia, dispusă să primească prizonieri de la Guantanamo

de Ovidiu Ciutescu    |    11 Dec 2008   •   00:00

Proiectul de închidere a centrului de detenţie de la Guantanamo poate primi o mână de ajutor tocmai din Europa. Astfel, în sprijinul americanilor ar putea sări Portugalia. Luis Amado, misnistru de externe, a anunţat că ţara sa poate prelua din prizonierii aflaţi acolo şi a propus abordarea acestui subiect la un viitor summit UE.



“Într-o preocupare de coerenţă, trebuie să dăm un semnal clar al voinţei noastre de ajuta guvernul SUA să rezolve această problemă, în principal primindu-i pe deţinuţi”, a menţionat şeful diplomaţiei portugheze, cu ocazia cele de-a 60-a aniversări a Declaraţiei universale a drepturilor omului, marcată miercuri. “În ce priveşte guvernul portughez, vom fi pregătiţi să participăm la acest efort”, a subliniat Amado, chemându-i pe partenerii europeni să “răspundă apelului în favoarea închiderii centrului de detenţie de la Guantanamo”, informează AFP, citat de Agerpres.

Situat într-o bază navală din Cuba a armatei americane, centrul este destinat persoanelor suspectate de Statele Unite, dar neinculpate, de legături cu Al-Qaida sau cu talibanii. Preşedintele ales Barack Obama a promis în mai multe rânduri în campania electorală că va închide închisoarea de la Guantanamo, foarte criticată de comunitatea internaţională pentru abuzurile la adresa drepturilor omului.

×
Subiecte în articol: lumea