x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Poveste - Cu mîna întinsă, la mila altora!

Poveste - Cu mîna întinsă, la mila altora!

de Horatiu Sima    |    16 Iun 2008   •   00:00
Poveste - Cu mîna întinsă, la mila altora!

Campioana naţională la şah, Iarina Teodora Dumitraş, nu are 2000 de euro, bani necesari pentru a putea participa la Campionatele Europene din Austria ,din cauza sărăciei clubului şi a lipsei de interes a factorilor locali



Campioana naţională la şah, Iarina Teodora Dumitraş, nu are 2000 de euro, bani necesari pentru a putea participa la Campionatele Europene din Austria ,din cauza sărăciei clubului şi a lipsei de interes a factorilor locali

Lumea sportului oferă întotdeauna situaţii aparte. De acest lucru aveam să ne convingem, încă o dată, cu ocazia etapei inaugurale a ediţiei din acest an a Turului României la ciclism. Am aflat, cu acest prilej, ca în oraşul moldav Botoşani lumea sportuli are o situaţie aparte. Concret, Clubul Sportiv Şcolar a fost luat prin surprindere de performanţa uneia dintre elevele sale, Iarina Teodora Dumitraş, care  a devenit noua campioană naţională la şah, la categoria 10 ani.

SURPRINDERE. Clubul a prevăzut în buget doar banii necesari pentru participarea la concurs, neplanificînd alte chetuieli, ulterioare, în caz de performanţă. Cum Iarina  a reuşit să devină camioană naţională la categoria ei de vîrstă, banii pentru deplasări ulterioare nu sunt prevăzuţi în contul, şi aşa sărac al clubului. Ei bine, Iarina Teodora Dumitraş are şansa să meargă, reprezentînd România, la concursul de la începutul lunii august, din Austria, dar nu are banii necesari. Participarea la Campionatele  Europene, visul oricărui sportiv, deci şi al şcolăriţei legitimate la Clubul Sportiv- Palatul Copiilor (CS-PC) din Botoşani, este în pericol datorită lipsei resurselor financiare necesare deplasării la campionate.

SĂRĂCIE. "Din păcate nu avem întotdeauna ce ne dorim. Am speranţe, însă”, a declarat Iarina Teodora Dumitraş, elevă la Liceul Teoretic "Nicolae Iorga". Clubul la care este legitimată micuţa şahistă nu are resursele să îi asigure cele trebuitoare la concurs, iar familia nici atîta. Şahul este una dintre puţinele bucurii ale fetiţei, care de la şase luni a fost crescută de bunici. "Nu are tată, iar mama lucrează la o florărie în Iaşi. Este una din cele mai bune jucătoare pe care le-am avut de-a lungul timpului. Este talentată, are un coeficient de inteligenţă foarte ridicat şi ar fi păcat să nu se găsească bani pentru prezenţa ei în Austria”, a declarat Silvia Diaconu, antrenoarea sportivei.

CONT DESCHIS.
Suma necesară unei participări la Campionatul Europeran de şah din Austria nu este una extrem de mare, Iarina ar avea nevoie de 2.000 de euro. "Mi-aş dori ca prin intermediul dumneavoastră să-i putem convinge pe cei care iubesc sportul minţii să o sprijine financiar pe Iarina", a mai declarat antrenoarea Silvia Diaconu. Încercînd să strîngă banii necesari pentru deplasarea la turneu antrenoarea acesteia a deschis un cont unde pot depune bani cei care doresc să o ajute pe micuţa şahistă RO56RNCB0041041201600001, deschis de Asociaţia Judeţeană de Şah la BCR Botoşani, simbol cont C.I.C. 4120160 . "Iarina va participa la această competiţie. Sunt printre cei care o vor sprijini pe sportivă să ajungă la întrecere şi ştiu că mulţi vor urma exemplul meu”, a afirmat Mihai Baltă, membru în cadrul Biroului Federal al Federaţiei Române de Şah (Federaţiei Române de Şah). Dacă s-ar impune în Austria, Iarina ar urma să plece, uterior, în Vietnam, unde se va derula Campionatul Mondial.

 

×
Subiecte în articol: magazin iarina