x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Prinţul Charles şi-a redus la jumătate bugetul pentru recepţii

Prinţul Charles şi-a redus la jumătate bugetul pentru recepţii

de Corina Andriuta    |    30 Iun 2010   •   00:00

Bugetul Prinţului Charles, pentru recepţii, s-a redus anul acesta de la 3 milioane de lire sterline la 1,66 milioane de lire sterline, informează BBCNews.



Potrivit secretarului personal al Prinţului Charles , Michael Peat,  reducerea costurilor s-a făcut prin economii stabile şi prin  reducerea numărului de vizite internaţionale care erau plătite din banii contribuabililor. Unele vizite, citează lenta.ru, pe care Charles nu avea cum să le refuze, au fost plătite din alte surse. De exemplu, vizita în Canada a fost finanţată chiar de către cei care l-au invitat, menţionează Sky News.

În mare parte întreţinerea anuală a Prinţului Charles a scăzut de la 12,5 milioane de lire sterline la 10,7 milioane lire sterline, iar venitul de la Duchy of Cornwall a crescut cu 4% - până la 17,1 milioane lire sterline. Spre deosebire de prinţul Charles, pentru  întreţinerea reginei Elisabeta a II-a se folosesc numai bani din Buget. La mijlocul lunii iunie a fost aprobat bugetul pentru finanţarea activităţii Reginei, conform căruia cuantumul cheltuielile prevăzute este de 39 milioane de lire sterline, informează Financial Times.

×
Subiecte în articol: lumea