x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Procesul Charles Taylor: Mia Farrow contrazice mărturia top-modelului Naomi Campbell

Procesul Charles Taylor: Mia Farrow contrazice mărturia top-modelului Naomi Campbell

09 Aug 2010   •   00:00

Actriţa Mia Farrow a depus mărturie luni în faţa Tribunalului Special pentru Sierra Leone (TSSL), afirmând că Naomi Campbell i-a spus că a primit un "diamant imens" din partea lui Charles Taylor, judecat la Haga pentru crime de război şi crime împotriva umanităţii, informează AFP, citat de Agerpres.



Naomi Campbell a afirmat joi, la Haga, în cadrul procesului pentru crime de război şi crime împotriva umanităţii intentat lui Charles Taylor, că nu ştia cine i-a oferit diamante brute, noaptea, după un dineu organizat de fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela şi la care participase şi Mia Farrow.

"Ea a spus că fusese trezită noaptea şi că doi sau trei bărbaţi i-au dat un diamant mare, spunându-i că este de la Charles Taylor", a precizat  Mia Farrow.

Procurorii vor să demonstreze că fostul preşedinte liberian, Charles Taylor, 62 de ani, a minţit spunând că n-a avut niciodată diamante brute de la rebelii Frontului Naţional Unit (RUF) din Sierra Leone. Taylor, al cărui proces la Tribunalul special pentru Sierra Leone (TSSL) a început în ianuarie 2008, este acuzat că i-a dirijat în secret pe rebelii RUF în timpul războpilului civil din Sierra Leone (1991-2001), care s-a soldat cu 120 000 de morţi, furnizându-le arme şi muniţii, plătite cu diamante.

×
Subiecte în articol: lumea