x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Puneţi-vă cenuşă in cap şi luaţi-vă ochelari!

Puneţi-vă cenuşă in cap şi luaţi-vă ochelari!

de Horatiu Sima    |    17 Dec 2007   •   00:00

Conducătorii lui Dinamo, dau vina pe toţi, dar nu văd bărna din proprii lor ochi
• VIDEO Răzeşii moldoveni mai au probleme cu... Turcu

Conducătorii lui Dinamo, dau vina pe toţi, dar nu văd bărna din proprii lor ochi

„Lăsaţi-ne să ne pregătim de Liga Campionilor" , remarca ce l-a făcut celebru pe Cristi Borcea a fost uitată de multă vreme. La fel de multă vreme a trecut şi de cănd Dinamo a uitat să mai joace fotbal adevărat, aşa cum o doresc zecile sale de mii de suporteri


ACTORII.Dacă jucătorii nu mai ies in luminile reflectoarelor, o fac, in schimb, oamenii din conducere, care se admiră vorbind in faţa camerelor de televiziune , in faţa ziariştilor din pres scrisă sau aiurea. Bat total cămpii şi sunt chiar incitaţi să o facă. Ies la rampă cu declaraţii aberante, Borcea, Turcu, Walter sau Dinu, aruncănd cu noroi in toţi şi in toate, fără discernămănt.Cănd termină ei, intră in rol Neţoiu. De vina pentru lipsa de performanţă sunt jucătorii, să plece Dănciulescu sau Niculescu, de vină sunt arbitrii, scoşi ţapi ispăşitori la insuccese sau accidentările unor jucători, vezi cazul lui Zicu.


VINOVAŢI.
Toţi au vină, numai ei, investitorii care bagă bani la echipă nu au nici o vină. Aveţi domnilor, şi chiar foarte mare.A fost o perioadă in care aţi făcut experimente cu antrenorii, schimbind nu mai puţin de 4 intr-o perioadă extrem de scurtă, in plină campanie de pregătire a unui retur de campionat Andone, Esteban, Ion Marin, Rednic. Aţi uitat oare ca aţi avut in curtea proprie cei mai buni antrenori din actualul campionat intern, Ioan Andone, acum la lidera CFR Cluj, şi Mircea Rednic, la urmăritoarea acesteia, Rapid Bucureşti. Pe amăndoi, deşi echipa era pe primul loc, i-aţi debracat. Nu au plecat de bună voie, i-aţi dat afară, voi cei şase pricepuţi şi guralivi.


SĂRACI. Stadionul, pe care vă lăudaţi că il aduceţi la parametri de Liga Campionilor, e tot ca pe vremuri, nu s-a mişcat un ac, aici sunt bani de băgat, nu de căştigat. Aţi transferat zeci de jucători, dar clubul e tot sărac, dator văndut la CS Dinamo, cu care sunteţi in proces, iar opulenţa pe care o afişaţi contrastează flagrant cu ce lăsaţi in urmă. Aţi dat o groază de bani pe Walter Zenga, deşi toată suflarea fotbalului ştia că Dinamo nu e de nasul italianului, bani aruncaţi pe apa Sămbetei.


MINCIUNA. Ce a umplut paharul a fost tactica de a prosti pe toată lumea, aşa cum aţi făcut-o duminică. Aţi atacat arbitrajul la Vaslui sub diverse denumiri de tristă amintire.Nu aţi văzut de lungul nasului atacurile criminale ale lui Moţi din debutul meciului, intervenţia de roşu direct a turbatului Ropotan la Ljubinkovici, sau cotul in gură aplicat intenţionat de Adrian Cristea unui adversar in faţa unui asistent Oniţa, rămas fără grai? Il atacaţi crunt pe arbitrul Haţegan că n-a luat măsurile care trebuiau. Adică să elimine trei jucători de la Dinamo! Cine pe cine a furat, domnilor? Tactica asta de a ataca arbitrii cind ei, de fapt, te-au avantajat, e de-a dreptul halucinantă.


CIOLANUL. Nimeni nu mai inţelege nimic. Ce vreţi de fapt? Nu in felul ăsta poţi să ascunzi neputinţa unor jucători care pot crede pină la urmă că ei au făcut un meci extraordinar, dar au pierdut din cauza arbitrilor. Probabil că, pănă la urmă, Cornel Tălnar va fi trecut din nou la echipa a doua, iar căutarea unui nou antrenor va deveni preocuparea principală a sextetului care trage in zece direcţii diferite. Fiecare cu interesele sale, contează mai puţin cele ale clubului, primează cele personale. Se ca modifica, probabil, din nou organigrama, vor reveni oameni care adulmecă mirosul banilor, căci, dacă nu mai e performanţă se deschide taraba vinzărilor. Aici e un ciolan mare de ros, şi fraierii nu se prind!


Răzeşii moldoveni mai au probleme cu... Turcu

Consecvenţi dictonului "Cine-şi uita istoria işi pierde rădăcinile"., demni urmaşi ai lui Ştefan cel Mare, vasluienii au reinnodat peste ani gloria victoriei din 1475. Uitănd că "Turcu plăteşte!", n-au părjolit holdele, n-au otrăvit făntinile, au sărit peste cursul de ospitalitate a poporului romăn, şi au atacat. Nu in valuri. Ci cu bulgări de zăpadă.!

  • Cristi SeverinÂ

×
Subiecte în articol: magazin