x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Roissy-Charles-de-Gaulle, aeroportul cu cele mai proaste condiţii

Roissy-Charles-de-Gaulle, aeroportul cu cele mai proaste condiţii

05 Aug 2010   •   00:00
 Roissy-Charles-de-Gaulle, aeroportul cu cele mai proaste condiţii
Sursa foto: /sleepinginairports.net

Clasamentele de calitate realizate recent plasează aeroportul parizian Roissy în coada clasamentului celor mai proaste aeroporturi din lume. “Cald şi umed”, “toalete murdare şi urât mirositoare”, “personal agresiv şi dezagreabil” - sunt câteva din observaţiile călătorilor, menţionate pe site-ul „The Guide to Sleeping in Airports”, din care rezultă că aeroportul Roissy-Charles-de-Gaulle este cel mai prost din 2009, titrează "Le Parisien”.



Topul, stabilit în urma spuselor a mii de pasageri din lumea întreagă, nu este singurul care plasează „Roissy” pe acest loc, deloc de invidiat. Dacă „The Guide to Sleeping in Airports” nu ia în considerare decât facilităţile de dormit din interiorul terminalelor, alte organisme care clasifică aeroporturile din lume după tot felul de criterii (mediu, magazine, servicii, acces) nu acordă nici ele un loc mai bun celui mai important aeroport francez, care nu figurează în niciun Top 10.

Clasamentul, realizat la nivel european la sfârşitul anului 2009, de revista dedicată consumatorilor “Que Choisir”, a plasat „Roissy” pe ultimul loc dintre primele 20 de aeroporturi ca mărime din Europa (în clasament a intrat şi JFK-New York). Revista consideră că aeroportul din Frankfurt este un model din toate punctele de vedere, fiind “un mastodont unde este uşor de trăit”: culoare bine iluminate, toalete multe şi curate, indicatoare eficiente, zone de îmbarcare bine dotate cu scaune, filtrare rapidă a pasagerilor. La polul opus se află „Roissy”, de care Jacques Attali, preşedintele Planet Finance, se plângea acum un an. El scria pe “Slate”: “La orice oră din zi, imaginea este dezolantă şi-mi închipui ce idee îşi poate face despre Franţa cineva care vine prima dată aici: câteva panouri de bun venit demne de Berlinul de Est, răspândite pe culoare prost semnalizate. Nicio figură umană, nicio primire. (...) Totul este adeseori murdar sau cel puţin dubios: culoarele, scările rulante, toaletele, ca să nu mai vorbim de unele restaurante”, adaugă Attali, citat de Agerpres.

Conducerea aeroportului promite că situaţia se va îmbunătăţi: “După amenajarea terminalelor şi a pistelor, prioritatea următorului contract este ameliorarea calităţii serviciilor. Este un obiectiv în care vom concentra toate investiţiile în următorii cinci ani”. Poate că atunci formaţia U2 va reveni la Roissy să filmeze un clip, aşa cum a făcut grupul irlandez acum zece ani pentru melodia “Beautiful Day”, contrează  „Le Parisien”. În topurile celor mai bune şi celor mai proaste aeroporturi mari din Europa nu intră niciun aeroport din România.

×
Subiecte în articol: lumea