x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Roma / Români suspectaţi de asasinarea patronului unui magazin de bijuterii

Roma / Români suspectaţi de asasinarea patronului unui magazin de bijuterii

28 Noi 2008   •   00:00

Cinci sau şase cetăţeni români sunt principalii suspecţi în cazul uciderii patronului unui magazin de bijuterii din Roma, relatează pagina online a agenţiei APcom.



Un român de 26 de ani a fost reţinut miercuri, la Milano, în posesia unei valize cu obiecte de valoare, furate din locuinţa italianului ucis.

Francesco Lenzi, patronul unui magazin de bijuterii din Roma, a fost găsit mort marţi dimineaţă în vila sa din suburbia romană Axa. Victima în vârstă de 56 de ani prezenta urme de tortură, iar menajera acestuia, o româncă, a declarat că bărbatul a fost legat de mâini şi de picioare şi torturat, înainte de a fi ucis. Şi menajera româncă a fost găsită legată în apartament, dar nu este rănită. Femeia a declarat că autorii crimei sunt trei bărbaţi, probabil italieni, care au reuşit să fugă înainte de sosirea poliţiei.

Potrivit carabinierilor, principalii suspecţi sunt cinci sau şase cetăţeni români, inclusiv femei, care veneau frecvent în apartamentul victimei.

Suspecţii sunt implicaţi în diferite grade în asasinat: în oferirea de informaţii despre averea patronului bijuteriei, în comiterea crimei, dar şi în tăinuirea bunurilor furate.

Românul de 26 de ani reţinut la Milano este suspectat de tăinuirea obiectelor, dar ar putea fi implicat chiar în comiterea propriu-zisă a asasinatului.

Românul uitase o valiză plină cu bijuterii într-un tren Eurostar cu care se deplasa de la Roma la Milano. Suspectul a coborât puţin în gara din Bologna, în timpul unei opriri, şi nu a reuşit să revină în vagon înainte de plecarea trenului.

Ulterior, el a sunat la poliţia feroviară pentru recuperarea valizei plină cu bijuterii, fiind chemat la Milano. După descoperirea în valiză a numeroase obiecte preţioase - ceasuri, brăţări, bijuterii - poliţia a început să îl interogheze, iar românul a mărturisit că furase marţi dimineaţă, din Roma, obiectele estimate la sute de mii de euro.
Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea