x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Roma / Românii contesta calitatea de consilier a Ramonei Bădescu

Roma / Românii contesta calitatea de consilier a Ramonei Bădescu

01 Dec 2008   •   00:00

Actriţa Ramona Bădescu, consilier pentru problemele comunităţii româneşti al primarului Gianni Alemanni, a fost contestată la ieşirea din secţia de votare de la Accademia di Romania de mai mulţi conaţionali, reproşându-i-se că nu este pregătită pentru această funcţie.



'Ea nu ne reprezintă şi vrem să ştim motivul pentru care a fost aleasă de Alemanno. Nu are nicio competenţă în afară de faptul că este, aşa cum spune ea, Miss România. Foarte bine că este o femeie frumoasă, dacă face un calendar, o să-l cumpăr, însă nu vreau ca o persoană ca ea să ne reprezinte la Primărie, nu este potrivită şi nu ne cunoaşte problemele', a spus Cosmin, un român de 58 de ani, aflat de mai bine de zece ani în Peninsulă, relatează Ansa.

Un alt român a fost şi mai dur în critici, spunând că 'este o fostă comunistă, iar acum locuieşte cu un fascist care poartă crucea celtică la gât', iar un alt conaţional s-a plâns că i-a fost incendiat de două ori magazinul de către interlopii din Roma pentru că nu a plătit taxa de protecţie.

Ramona Bădescu a răspuns reporterului Ansa că, deşi este de puţin timp în mediul politic, face eforturi pentru a învăţa şi a recupera. 'Pentru asta am nevoie de cât mai multe sugestii, chiar şi criticile despre rolul de consilier de care eu mă ocup la modul cel mai serios', a spus ea, adăugând că nu poate să cunoască toate problemele comunităţii româneşti şi că nici miracolele nu se întâmplă peste noapte.

Ea a promis că va sta de vorbă cu românul al cărui magazin a fost incendiat şi că va prezenta acest caz în următoarea întâlnire cu primarul Alemanno, conchide Ansa

Consiliera primarului Romei a fost săptămânile trecute şi în atenţia câtorva canale de televiziune italiene care s-au implicat în cazul româncei Ramona Ianoş, tânăra infirmieră de 28 de ani care în urmă cu doi ani a ajutat mai mulţi italieni răniţi în accidentul de la metroul din Roma, deşi cel mai indicat ar fi fost să fugă pentru că nu avea permis de şedere, fiind pe atunci cetăţean extracomunitar. Prezentată ca o eroină de presa italiană, ea a fost răsplătită pentru gestul său de primărie cu un premiu de recunoştinţă, însă în prezent a ajuns în condiţia de a face cerere edililor pentru a primi o locuinţă socială, deoarece tatăl ei este bolnav, paralizat şi imobilizat într-un scaun cu rotile, şi nu poate locui în garsoniera înghesuită pe care familia Ianoş o are închiriată.

Responsabilii de la primărie au pus-o însă de câteva luni pe lista de aşteptare, iar tatăl ei a rămas în spital, unde are la dispoziţie spaţiul şi un pat necesare pentru starea sa medicală, însă acolo trebuie îngrijit permanent de mama Ramonei, care a fost astfel nevoită să renunţe la locul de muncă. Televiziunile care au relatat cazul tinerei infirmiere au apelat la Ramona Bădescu pentru a interveni în sprijinul conaţionalei sale.

Bădescu a spus că a acordat toată atenţia problemei tinerei Ramona, însă nu i-a putut oferi soluţia dorită de ea şi tot ce a putut să facă până în prezent a fost s-o îndrume către unul dintre directorii din Primăria Romei.
AGERPRES

×
Subiecte în articol: lumea