x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Roman Abramovici a dat 352 milioane de euro pentru un iaht!

Roman Abramovici a dat 352 milioane de euro pentru un iaht!

de Ovidiu Ciutescu    |    13 Iun 2009   •   00:00
Roman Abramovici a dat 352 milioane de euro pentru un iaht!

Damblaua lui Roman Abramovici pentru achiziţia de iahturi continuă să uimească. În urmă cu un an cumpăra iahtul Pelorus, unul a cărui întreţinere îi scoate lunar 86 de mii de euro din buzunar. Mai avea în "parcare" alte două bijuterii: Ecstasea şi Sussurro. Prea puţine, se pare, pentru oligarhul rus. Conform Daily Mail, Abramovici a adăugat la colecţie cel mai mare iaht din lume, Eclipse.



Patronul lui Chelsea se făleşte, acum, că este deţinătorul celui mai mare, dar şi celui mai scump iaht din lume. Eclipse are 170 metri lungime şi costă nu mai puţin decât 352 de milioanede euro!  Eclipse este dotat cu un sistem militar de detectare a rachetelor, două heliporturi,  piscină,  un minisubmarin, dar şi blindaj la geamurile şi pereţii dormitoarelor. Ultima bijuterie a lui Abramovici  a fost construită pe şantierele Blohm & Voss din Hamburg, Germania. Oligarhul rus va putea să manevreze proaspăta achiziţie abia în vara anului 2010.

Gurile rele vorbesc despre faptul că "ambiţia lui Abramovici a fost de a-l depăşi în grandomanie pe şeicul Dubaiului". Conform rian.ru, acesta era, până în prezent, proprietarul celui mai mare iaht din lume, unul care are 160 de metri lungime. Astfel, proiectul "Eclipse", nu a apărut întâmplător, ci la cererea expresă a lui Abramovici.


Recorduri:

Abramovici deţine în prezent patru iahturi: Pelorus (115 metri), Ecstasea (86 de metri), Sussurro ( 50 de metri) şi Eclipse (170 de metri)

20 de milioane de euro îl costă întreţinerea anuală a celor patru ambarcaţiuni!

×
Subiecte în articol: magazin