x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun România, codaşa Europei

România, codaşa Europei

de Veronica Micu    |    24 Iun 2008   •   00:00
România, codaşa Europei

10:45 • Bulgaria şi România sunt cele mai sărace state membre ale Uniunii Europene, în timp ce Luxemburg şi Irlanda sunt cele mai bogate, se arată într-un comunicat al Biroului pentru Statistică al Uniunii Europene, Eurostat.

Bulgaria şi România sunt cele mai sărace state membre ale Uniunii Europene, în timp ce Luxemburg şi Irlanda sunt cele mai bogate, se arată într-un comunicat al Biroului pentru Statistică al Uniunii Europene, Eurostat.


ULTIMII. Statul cu cea mai redusă cotă a Produsului Intern Brut pe cap de locuitor este Bulgaria, cu doar 38 de unităţi. Bulgaria este urmată de România cu 41 de unităţi şi Turcia, stat care aspiră să adere la UE, cu 42 de unităţi. Luxemburg rămîne de departe cel mai bogat stat al Uniunii Europene. Statistica Eurostat arată că în ceea ce priveşte puterea de cumpărare, PIB-ul pe cap de locuitor al Luxemburgului, înregistrat anul trecut, a fost de trei ori mai mare decît media Uniunii Europene. Potrivit Eurostat, rezultatele Luxemburgului sunt amplificate de numărul mare de muncitori transfrontalieri, care lucrează în acest stat şi ajută la creşterea PIB-ului dar nu locuiesc acolo, reducînd în acest mod numărul de persoane la care se împarte PIB-ul. Pe locul doi în topul celor mai bogate state membre UE se află Irlanda, unul dintre marii beneficiari ai fondurilor UE, care a reuşit să obţină 146 de unităţi pentru PIB pe cap de locuitor. Pe locul trei s-a clasat Olanda cu 131 de unităţi şi pe patru Austria, cu 128.

×
Subiecte în articol: magazin