x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Rusia/ Demonstraţie împotriva Kosovo şi a „agresiunii NATO”

Rusia/ Demonstraţie împotriva Kosovo şi a „agresiunii NATO”

de Corina Andriuta    |    23 Feb 2008   •   00:00
Rusia/ Demonstraţie împotriva Kosovo şi a „agresiunii NATO”

14:57 • O mie de ruşi au manifestat sâmbătă în centrul Moscovei la apelul Partidului Comunist, împotriva "agresiunii" NATO şi independenţei Kosovo, susţinută de Occident, informează lenta.ru. Manifestaţia a fost organizată cu ocazia a 90 de ani de la înfiinţarea Armatei Roşii.

O mie de ruşi au manifestat sâmbătă în centrul Moscovei la apelul Partidului Comunist, împotriva "agresiunii" NATO şi independenţei Kosovo, susţinută de Occident, informează lenta.ru. Manifestaţia a fost organizată cu ocazia a 90 de ani de la înfiinţarea Armatei Roşii.

 

POZIŢIE. Liderul Partidului Comunist, Ghennadi Ziuganov, candidat la alegerile prezidenţiale din 2 martie, şi-a ţinut speach-ul din remorca unui camion amplasat în faţa monumentului poetului sovietic Vladimir Maiakovski a spus: "Statele Unite şi NATO au ales calea Germaniei fasciste. Au lansat un război în Irak, au distrus Serbia smulgând Kosovo poporului frate şi aliatului cel mai sigur al Rusiei în Al II-lea Război Mondial. Liderii noştri se mulţumesc să facă declaraţii şi nu au acelaşi curaj să recunoască Abhazia, Osetia de Sud şi Transnistria. NATO reprezintă o ameninţare reală pentru fiecare dintre noi, pentru fiecare familie rusă. Dacă politica actuală va continua, integritatea teritorială a ţării nostre va fi pusă sub semnul întrebării ". Manifestanţii aveau drapele roşii, portrete ale lui Stalin şi pancarte pe care scria "Rusia, luptă-te cu NATO", "Kosovo este pământ sârb". Ziuganov a acuzat inclusiv Kremlinul că "serveşte interesele Occidentului", aprovizionându-l cu hidrocarburi. Ghennadi Ziuganov este creditat cu 9% din intenţiile de vot, în timp ce candidatul Kremlinului, prim-vicepremierul Dmitri Medvedev este susţinut de 61% dintre ruşi, potrivit unui sondaj recent al Centrului rus de studiere a opiniei publice (Vtsiom).

 

×
Subiecte în articol: magazin