x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Rusia îşi retrage tancurile din Kalinigrad

Rusia îşi retrage tancurile din Kalinigrad

de Ovidiu Ciutescu    |    11 Dec 2008   •   00:00

Rusia este pe punctul de a-şi retrage toate tancurile din enclava Kaliningrad. Enclava se află la graniţă cu Polonia şi Lituania, ambele ţări fiind membre NATO, a declarat miercuri şeful Statului major, relatează RIA Novosti.



Retragerea a circa 900 de tancuri a început în luna ianuarie, a declarat generalul Nikolai Makarov, în cadrul unei reuniuni a ataşaţilor militari străini, organizată la Moscova. "Am avut 880 de tancuri în regiunea Kaliningrad şi le retragem aproape pe toate", a menţionat el, citat de Mediafax. Makarov a precizat că retragerea ar putea dura câţiva ani, deoarece tancurile trebuie să fie transportate pe mare, după ce Lituania nu a permis ca tancurile ruseşti să tranziteze ţara pe cale ferată.

Makarov a precizat că acestă decizie unilaterală demonstrează că Rusia nu intenţionează să atace alte ţări şi că nu întreprinde o politică expansionistă. "Cu toate acestea, ne-am opus întotdeauna extinderii spre est a NATO, deoarece aceasta prezintă ameninţări grave pentru Rusia", a explicat generalul.

×
Subiecte în articol: lumea