x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Rusia/ Simpatizanţi ai lui Garry Kasparov, arestaţi de poliţie

Rusia/ Simpatizanţi ai lui Garry Kasparov, arestaţi de poliţie

de Corina Andriuta    |    25 Feb 2008   •   00:00
Rusia/ Simpatizanţi ai lui Garry Kasparov, arestaţi de poliţie

10:54 • În timp ce distribuiau pliante, prin care făceau apel la organziarea unei demonstraţii la 3 martie, a doua zi după alegerile prezidenţiale ruse, au fost arestaţi la Sankt-Petersburg, doi simpatizanţi ai mişcării Cealaltă Rusie condusă de disidentul Garry Kasparov au fost arestaţi, informează lenta.ru.

În timp ce distribuiau pliante, prin care făceau apel la organziarea unei demonstraţii la 3 martie, a doua zi după alegerile prezidenţiale ruse, au fost arestaţi la Sankt-Petersburg, doi simpatizanţi ai mişcării Cealaltă Rusie condusă de disidentul Garry Kasparov au fost arestaţi, informează lenta.ru.

PROTEST. Olga Kurnossova, reprezentant al mişcării conduse de Kasparov în oraşul Sankt-Petersburg susţine că "doi dintre simpatizanţii noştri au fost reţinuţi sâmbătă în timp ce ditribuiau pliante. Ei au fost deferiţi instanţiei în cursul zilei. Ei au fost condamnaţi la plata unor amenzi de 2.000 de ruble (55 de euro) pentru instigarea trecătorilor să manifesteze". Purtătorul de cuvânt al poliţiei din Sankt-Petersburg a declarat că nu poate confirma aceste informaţii din cauza zilelor libere pe care le-a avut la sfârşitul săptămânii. Fostul campion mondial la şah Garry Kasparov va participa la Sankt-Petersburg la 3 martie la o manifestaţie de protest faţă de scrutinul prezidenţial al cărui câştigător a fost desemnat în avans, potrivit opozantului rus. Mişcarea sa denunţă hărţuiala la care este supusă de către poliţie şi administraţie, atât în cursul deplasărilor în provincie ale lui Kasparov, cât şi în încercarea de a distribui pliante.

×
Subiecte în articol: magazin