x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun S-a lansat păpuşa Nadia

S-a lansat păpuşa Nadia

de Catalina Iancu    |    07 Dec 2009   •   00:00
S-a lansat păpuşa Nadia
Sursa foto: Dragoş Stoica/Jurnalul Naţional

Fundaţia "Nadia Comăneci" şi Arădeanca au invitat ieri iubitorii sportului la evenimentul de lansare a păpuşii care poartă chipul celei mai mari gimnaste a tuturor timpurilor: Nadia.



Nu există reprezentantă a sexului frumos care să fi urmărit celebra Olimpiadă din 1976 şi care să nu-şi fi dorit să fie "ca Nadia". Iar celor mici, care n-au văzut, li s-a povestit cine este "Zeiţa de la Montreal". La ora 14:00, în Băneasa Shopping City, admiratori de toate vârstele au avut ocazia să o vadă pe Nadia Comăneci. S-au strâns aşadar, cu mic, cu mare, la scena special amenajată în centrul comercial amintit, unde a avut loc evenimentul de lansare a Păpuşii Nadia, parte a programului social "10 pentru gimnastică".

Au participat invitaţi speciali, prieteni apropiaţi ai gimnastei, personalităţi din lumea sportului, printre care Ion Ţiriac sau Andreea Răducan. A luat cuvântul şi Cristian Ţopescu, cel care a comentat momentul istoric realizat de Nadia la Montreal. Cunoscutul comentator sportiv a numit-o "cea mai iubită româncă", aşa cum a reieşit dintr-o anchetă naţională, dar şi "campioana inimilor noastre". "Pentru mine, lansarea acestei păpuşi este o onoare şi mă bucură faptul că pot oferi, în această perioadă de Sărbători, un cadou special tuturor celor care iubesc sportul şi gimnastica românească.

Iar acest cadou este cu atât mai important cu cât face parte dintr-un program social al fundaţiei, care îşi propune să îi susţină pe tinerii gimnaşti, viitori campioni", a declarat Nadia Comăneci.

Momentul a fost completat de un grup de micuţe gimnaste care şi-au demonstrat talentul printr-o scurtă demonstraţie. Fetiţele au primit din partea Nadiei câte o păpuşă cadou. De asemenea, cei care au achiziţionat păpuşa au primit un autograf de la Nadia Comăneci, iar în urma unei tombole, mai mulţi vizitatori ai centrului comercial au plecat acasă cu acelaşi premiu special.

PROGRAM SOCIAL
Primele păpuşi Nadia au fost vândute chiar în ziua lansării cu 100 de lei. Roxana Ciuhulescu a cumpărat chiar două. Într-o primă fază s-au fabricat aproximativ 3.000 de bucăţi, iar păpuşa poate fi achiziţionată din reţeaua de magazine Diverta. Este important de ştiut că fiecare cumpărător devine susţinător al gimnasticii româneşti, întrucât sumele strânse în urma comercializării produsului vor fi destinate programului social "10 pentru gimnastică".

Acest program a fost lansat de Fundaţia "Nadia Comăneci" în 2008 şi a vizat sprijinirea activităţii de pregătire sportivă a unei grupe de gimnastică formată din 12 sportivi, cu vârsta cuprinsă între 7-10 ani, care sunt antrenaţi în regim de internat în cadrul Liceului cu Program Sportiv Nadia Comăneci din Oneşti. În prezent, fundaţia îşi propune extinderea programului, prin susţinerea materială şi financiară a mai multor tinere din cele aproximativ 50 de cluburi de gimnastică din ţară.

×
Subiecte în articol: magazin