x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun S.O.S. pentru românii din Italia

S.O.S. pentru românii din Italia

de Adrian Vaduva    |    11 Iul 2008   •   00:00

Vedetele Trustului Intact vor să schimbe mentalitatea peninsularilor

Problemele comunităţii de români din Italia n-au stîrnit reacţii din partea autorităţilor române, însă n-au lăsat indiferente numeroase nume importante din audiovizualul românesc. Aşa se face că Gabriela Vrânceanu Firea, Mihai Gâdea, Alessandra Stoicescu, Andreea Berecleanu, Mircea Badea, Anca Florea, Cristi Brancu şi Irina Cordoneanu alături de Trustul Intact au pornit o campanie de presă menită să-i ajute pe compatrioţii noştri care trăiesc şi muncesc din greu pentru a cîştiga o pîine în Peninsulă.

 
SUSŢINERE. Gabriela Vrînceanu Firea crede că este timpul ca oamenii din televiziune să-i ajute pe cei care au nevoie. "Dacă este ca noi, oamenii de televiziune, să avem un cuvînt de spus în societate, atunci a venit momentul să fructificăm notorietatea noastră şi să o întoarcem către cei care au acum nevoie de noi", a subliniat vedeta Antenei.

"E important ca, atunci cînd ţi-e greu, să ştii că există oameni dispuşi să te ajute, oameni care cred în tine", ne-a declarat Mircea Badea. Prezentatorul emisiunii "În gura presei" consideră că nu e fair-play ca un popor întreg să fie catalogat în funcţie de comportamentul cîtorva indivizi, nu de alta, însă au şi italienii uscăturile lor: "Dacă tot punem «ştampila» unui popor în funcţie de un individ sau doi, Macchiavelli în Italia s-a născut".

Motivele pentru care Andreea Berecleanu a intrat în acest proiect sînt legate de meseria pe care o practică, dar mai ales de faptul că are încredere în propriii concetăţeni. "Pentru că sînt jurnalist şi sînt informată. Pentru că am încredere în forţa presei. Pentru că sînt om şi am sensibilităţile mele. Pentru că sînt româncă şi ei, la fel. Dacă nu noi, atunci cine?!", se întreabă retoric prezentatoarea Observatorului de noapte de la Antena 1.


VITAL. Sandra Stoicescu n-a putut sta deoparte în timp ce românii sînt nedreptăţiţi. "Gîndul oricărui român ar trebui să fie: Aş putea fi eu în situaţia celor care muncesc cinstit şi visează la o viaţă frumoasă într-o altă ţară europeană şi sînt trataţi ca nişte infractori".
Mihai Gâdea a început propria campanie imediat ce a apărut decretul Guvernului Berlusconi ce viza în principal expulzarea românilor. "Înaintea acestei campanii am făcut o serie de emisiuni în care atrăgeam atenţia asupra acestui decret. Cred că această campanie este vitală în momentul acesta pentru noi nu doar pentru a ne exprima solidaritatea pentru românii din Italia, ci pentru a nu ne lăsa călcaţi în picioare pentru erorile condamnabile pe care unii le-au făcut în Italia", ne-a dezvăluit directorul Antenei 2.

 
"Fiecare caz care ne vine pe adresa redacţiei sau care ne este semnalat din ţară sau din Italia este monitorizat, discutat şi prezentat în jurnalele de ştiri"
Andreea Berecleanu

×
Subiecte în articol: italia vedete sînt