CARTE
Umorul electoral este o chestiune la moda si cine stie sa glumeasca mai bine pe seama acestor lucruri atat de serioase ca Grupul Divertis.
SEBASTIAN S. EDUARD
"Cine rade la urma", un produs Humanitas Multimedia, distribuit prin Sincron, este ultimul album Divertis care tocmai a aparut pe piata.
Dar... sa dam cuvantul umoristilor: "1981. Iasi. Berea costa 3 lei, cotletul de porc 15. Intr-o casa conspirativa, Toni Grecu aduce la cunostinta lui Florin Constantin si Doru Antonesi, colegi de facultate, ca au infiintat toti trei grupul Divertis. Ceilalti doi sunt incantati ca n-au fost consultati inaine, evitandu-se posibilitatea ca sa spuna nu. Spiritual vorbind, era o uniune dintre un francofon, un francmason si un franciscan. Material vorbind, era un esec, deoarece primii bani vor fi castigati doi ani mai tarziu, iar acestia vor fi foarte putini. Acestea au fost inceputurile Grupului Divertis."
Inregistrarile de pe "Cine rade la urma" reprezinta o antologie a celor mai bune momente din 1999 pana astazi. Veti vedea cum are loc confruntarea electorala din satul Corlatele, cum vamesii fac contrabanda
cu tigari trimitandu-le cu
DHL-ul, cum suna parodiile electorale de toamna sau cum arata un film facut la Studioul Alexandru Sahia cu ajutorul politicienilor.
Piese de Ionesco si autobiografia Nadiei Comaneci
Citește pe Antena3.ro
Mama noapte
Biblioteca Polirom se imbogateste cu o noua aparitie: "Mama Noapte", de Kurt Vonnegut. "Este un roman controversat, o opera paradoxala, de o concizie uimitoare, o satira acida", scrie critica de specialitate despre acest roman de spionaj, confesiune si metafictiune. "Mama Noapte" a fost ecranizat in 1996 de regizorul Keith Gordon, iar din distributie au facut parte Nick Nolte si Sheryl Lee. Kurt Vonnegut este autorul best-seller-urilor internationale "Leaganul pisicii" si "Fii binecuvantat, domnule Rosewater".Originile inapoierii in Europa de Est
Decalajul dintre tarile Europei de Est si tarile dezvoltate din Occident ramane o certitudine a lumii in care traim. Dar poate fi acesta depasit? Aceasta este intrebare la care incearca sa raspunda Daniel Chirot in volumul "Originile inapoierii in Europa de Est" (Editura Corint), incercand, inainte de toate, o analiza care sa raspunda la intrebarea "Cum s-a ajuns la aceasta situatie?". Cartea se vrea o analiza lucida, lipsita de patima, a istoriei economice din ultimele secole, a carei finalitate ia, paradoxal, forma sperantei de care avem atata nevoie.Si daca e adevarat?
Colectia Romane Psy a Editurii Trei ne propune "Si daca e adevarat?" a francezului Marc Levy. Fiul unui editor de lucrari de arta, Levy se afla in fruntea unui cabinet de arhitectura cand a scris acest prim roman ce a suscitat un interes mondial chiar inainte de aparitia sa in Franta, in 2000. Romanul a fost tradus in peste douazeci de tari, iar celebrul producator si realizator american Steven Spielberg a cumparat cu 2.000.000 de dolari dreptul de a-l ecraniza. De atunci, Marc Levy a mai publicat doua best-seller-uri: "Unde esti?" (2001) si "Sapte zile pentru o vesnicie" (2002).