x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Sacrificiu masculin

Sacrificiu masculin

05 Iun 2009   •   00:00
Sacrificiu masculin

Bărbaţii moderni sunt chinuiţi de câteva simptome păcătoase. Cele mai vizibile ţin de aspectul exterior. Părul gelat şi zburlit, lanţurile în jurul îmbinărilor dintre diferite părţi ale corpului, burţile căzute peste centura pantalonilor ţin de aspectul fizic. Elemente care ţin de latura comportamentală sunt simptomele de nesimţire şi mitocănie.

Sunt exemplare care pot fi analizate la facultatea de medicină, la cea de sociologie şi psihologie, ca tipar. După ei s-ar putea foarte bine creiona o definiţie de dicţionar. Alţii, în schimb, sunt doar gherţoi în devenire, şi deci la ei manifestările sunt răzleţe.

BUBA. Iată însă că un rău atrage pe altul, la propriu. De pildă, medicii susţin că în zilele noastre foarte mulţi masculi suferă de afecţiuni ale spatelui. Durerile de cârcă ar putea constitui pur şi simplu o consecinţă firească a degradării organismului din pricina burdihanului care-i arcuieşte purtătorului coloana. La fel putem presupune că se întâmplă şi din pricina lanţurilor grele din metale strălucitoare.

Medicii însă, mai rafinaţi, pun totul pe seama muncii de birou. Deşi port un respect deosebit breslei, aş zice că pe majoritatea voinicilor care acuză durerile astea munca îi lasă reci, mai ales cea de birou. În plus, puţini sunt ăia de se desfăşoară la serviciu 5 zile pe săptămână, 10 ore pe zi şi cărora le permite buzunarul să-şi cultive burtoace şi să se-mpopoţoneze cu giuvaieruri scumpe. Mă rog.

MEREU ÎN ŞEZUT. Dar să considerăm totuşi că statul cu noada pe scaun ar constitui sursa principală a necazurilor spatelui masculin. De evitat scaunul n-ai cum să-l eviţi decât dacă rămâi şomer, şi asta nu ne-am dori. Ai putea să te ţii drept, dar nici asta nu poţi s-o faci, pentru că dacă eşti deştept şi cinstit oricum te cocoşează munca.

Aşa încât tu vei suporta stoic durerea, după care vei da fuguţa-acasă unde, surpriză!, vei lua alt scaun între picioare: cel din faţa televizorului. Mişcarea mult clamată de nenea doctoru se va petrece doar cu ochii, în general de la stânga la dreapta, s-apuci să citeşti traducerea. Sau va fi o mişcare circulară şi haotică, ca să prinzi jocul de glezne la fotbal.

JERTFA. În schimb, muierea nu acuză atâtea dureri de spate. Pentru că ei, chit că are muncă de birou, odată ajunsă în gospodărie, nu-i dă mâna să ia loc. Ci se pune frumuşel pe treabă, alergând dintr-un colţ în altul ba cu mopu', ba cu ligheanu' de rufe, ba de la frigider la chiuvetă şi-apoi la aragaz etc. Deci, iată! Pe ele nu le doare spatele.

De unde rezultă - dacă judeci cu mintea unui bărbat - că femeia e protejată de partenerul ei mascul. Acesta se sacrifică pe el, lăsând-o pe ea să gospodărească de una singură, în felul ăsta condamnându-se pe el la chinuri pe spinare.

×
Subiecte în articol: punctul pe g